Da nam je neko pričao ne bismo poverovali

Izvor: B92, 26.Nov.2020, 16:05

"Da nam je neko pričao ne bismo poverovali"

Usled proglašenja pandemije virusa Kovid 19, ova sezona se u svim sportovima značajno razlikovala od dosadašnjih, pa je tako bilo i u dizanju tegova.

Organizovana su takmičenja na otvorenom, Srbija je bila prva u Evropi u dizanju tegova koja je organizovala on lajn takmičenje, zum seminari a sezona je uspešno završena seniorskim Prvenstvima Srbije, u halama u Baču (muškarci) i Beogradu (žene).

"Da nam je neko prošle godine rekao kako će izgledati sport >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2020. godine, naravno da ne bismo u to poverovali. Međutim, desilo se šta se desilo i uspešno smo završili takmičarsku sezonu. Iako u otežanim okolnostima, održana su nacionalna prvenstva za sve uzrasne kategorije. Ovo smatramo uspehom, jer okolnosti su bile nepovoljne, a postojao je i rizik. Insistirali smo na poštovanju svih preporuka državnih organa i posle svih takmičenja naši sportisti su ostali zdravi. Napominjemo da mi, kao amaterski sport, opstajemo i naše aktivnosti uspešno sprovodimo zahvaljujući podršci Ministarstva omladine i sporta, na čemu se im se i ovom prilikom zahvaljujemo", ističe Ljubiša Rajković, generalni sekretar Saveza Srbije za dizanje tegova.

Na nedavno održanim Prvenstvima Srbije prvaci u raznim težinskim kategorijama postali su Radmila Zagorac (klub 8. Mart, Irig), Anja Kovač (8. Mart, Irig), Aleksandra Prokić (Naisus, Niš), Tamara Živković (Partizan, Beograd), Ljiljana Čikoš (Spartak, Subotica), Ana Ilić (Niš, Niš), Anđela Popović (Niš, Niš), Nikolina Radaković (Spartak, Subotica), a za seniore Miloš Jošić (Herkules, Bač), Apro Danijel (Spartak, Subotica), Stevan Vladisavljev (Herkules, Bač), Andrej Rang (Radnički, Sombor), Ervin Rožnjik (Spartak, Subotica), Uroš Dašić (Dinamo, Pančevo), Filip Bertran (Herkules, Bač), Dejan Mihajlović (Čeličana 021, Novi Sad), Praprotnik Mateja (Banjica, Beograd) i Tamaš Kajdoči (Spartak, Subotica). Milan Mihajlović, predsednik Saveza Srbije za dizanje tegova istakao je da nije bilo lako sve organizovati, ali da je ponosan na sportiste ovog olimpijskog sporta I predstavnike klubova, koji su uspeli sve da odrade. Mihajlović je inače i licencirani sudija svetske federacije i pre nekoliko dana držao je online seminar mladim kolegama iz Finske.

"Sport se promenio, rezultati napreduju, pojavljuju se novi sportisti, uvode se nova pravila. Čak je Svetski kup za mlade, do 17 godina, održan on lajn. Iz klubskih prostorija u Baču, nastupao je Filip Bertran. Sjajno je bilo okupiti se i takmičiti ponovo sa najboljim mladim dizačima tegova iz celog sveta", otkrio je Zoran Pantelić, nacionalni trener za mlade, pripremajući se za nove izazove u 2021.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.