Da li je došlo vreme za rastanak Betisa i Setijena?

Izvor: Mondo, 26.Apr.2019, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je došlo vreme za rastanak Betisa i Setijena?

Budućnost španskog trenera u seviljskom klubu je pod znakom pitanja...

Prema pisanjima španskih medija, posao Kikea Setijena u Betisu više nije siguran. Naime, on će sigurno ostati u klubu do kraja sezone, ali igre ekipe i rezultati po principu "toplo-hladno" ne dopadaju se upravi kluba, koja se u ovoj sezoni nadala iskoraku u odnosu na prethodnu.

Betis je u maju 2017. postavio Španca na mesto trenera, u prethodnoj sezoni napravili su veliki uspeh budući da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je u pitanju klub koji dugo nije igrao van granica Španije i izborili šesto mesto u Primeri i plasman u Ligu Evrope.

Setijen je u Sevilju doneo svoj prepoznatljiv stil igre, zeleno-beli su postali jedna od ekipa koje igraju najinteresantniji fudbal u Evropi i to je dodatno privuklo pažnju javnosti na dešavanja u klubu.

Ipak, "Mundo Deportivo" navodi da su čelnici Betisa izgubili strpljenje, da sve manje veruju u projekat španskog trenera i da žele da naprave novi korak ka Ligi šampiona, ali sa drugim šefom struke na klupi.

Čini se da upravi smeta nepragmatičnost Španca i da bi više voleli sigurnost i fudbal sa manje rizika. Setijenov tim je postao prepoznatljiv po pas-igri i jednakom pristupu protiv svakog rivala, što im je donelo neke velike rezultate, poput pobede nad Barselonom na "Nou Kampu", ali i iznenađujuće poraze poput poslednjeg od Levantea 4:0.

Mediji u Španiji tvrde da je upravo ovaj rezultat okidač za priče o promeni trenera, uprava navodno želi da prolazi kroz manje šokova tokom sezone, po cenu toga da igraju manje zanimljiv fudbal.

Kako bilo, Setijen ne bi trebalo da brine za budućnost. Od zimus se piše da je Barselona na tragu trenera Betisa i da ga vide kao idealnog naslednika Ernesta Valverdea. Nekadašnji šef struke Las Palmasa idejom se uklapa u Barsin princip i veruje se da bi vratio izvornu "tiki-taku" na mesto gde se i rodila.

On ima ugovor sa Betisom do 2020, iz tog ugla i dalje ne mora da brine o narednom klubu, ali poznato je da u fudbalu ništa nije stoprocentno sigurno.

Kao Setijenov naslednik na klupi seviljskog kluba navodi se trener Alavesa Abelardo Alvares, a njegovo dovođenje i moguće Valverdeovo napuštanje "blaugrane" dovelo bi do velike trenerske vrteške u Španiji.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.