Izvor: MozzartSport.com, 28.Feb.2021, 11:34

Da li je došlo vreme da Lester postane deo velike šestorke?

Lisice su od osvajanja titule pre pet godina izrasli u jedan od najboljih klubova na Ostrvu, dok je Arsenal nastavio da posrće

Možda je mnoge šokirala pobeda praške Slavije protiv Lestera i to na King Paueru, u revanš meču šesnaestine finala Lige Evrope, ali se čini da je Brendan Rodžers u mislima imao Arsenal. U okviru 26. kola Premijer lige na stadionu Lisica gostuju Tobždije (13.00), koje će imati izuzetno težak zadatak. Ekipa koja je 2016. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iznenadila fudbalski svet i upravo sastavu sa severa prestonice ukrala priliku da posle dugog posta sedne na tron, danas je favorit protiv jednog od najslavnijih klubova sa Ostrva, što dovoljno govori koliko su se određene stvari promenile u elitnom rangu engleskog fudbala.

Fudbaleri Lestera dočekuju četu Mikela Artete sa 49 osvojenih bodova, čak 15 više od predstojećeg rivala. Dele drugo mesto sa Mančester junajtedom, dok sastavu sa Emirata izlaz na evroscenu deluje prilično daleko sa 11. pozicije na tabeli. Do poraza od Slavije Rodžersova ekipa vezala je šest mečeva bez neuspeha, pre dve sedmice savladala je i aktuelnog šampiona (3:1), dok je u minulom kolu bila bolja od Aston Vile (2:1), još jednog tima koji igra bolju sezonu od Gunera. Sa druge strane, Arsenal je na minula četiri meča u prvenstvu pretrpeo tri poraza, poslednji od Mančester sitija (0:1), pre toga je jedino savladau Lids (4:2), dok su se protiv ekipe iz Severnog Londona sladili Vulverhempton (2:1) i Vila (1:0).

Oba tima su u četvrtak imala obaveze u Ligi Evrope, Lester je izgubio od Slavije (0:2) i ostao bez plasmana među 16 najboljih, dok su Tobdžije u veoma iscrpljujućem meču bile bolje od Benfike (3:2) i nastavljaju svoj pohod ka međunarodnoj sceni kroz UEFA takmičenje B produkcije. Upravo u tim duelima se oslikava prednost Lisica. Rodžers je na klupi ostavio Timotija Kastanja, Rikarda Pereiru i Harvija Barnsa, svestan da ga već za vikend čeka okršaj sa Tobdžijama, koji je rešio da dobije. Njegov španski kolega je morao da traži pobedu protiv lisabonskih Orlova, posle remija u prvom duelu (1:1), pa je na teren poslao gotovo najjaču postavu. Benfika je pružila odličan otpor, pa su sa klupe morali da pomažu i Tomas Parti, Vilijan i Lakazet, da ne pomijemo da je Obamejan proveo čitav susret u igri, Saka je izašao da odmori u prvom minutu sudijske nadoknade..

Koliko je sastavu sa King Pauera bitnije šta će uraditi u Premijer ligi, što je godinama unazad bio manir najboljih engleskih klubova koji se okliznu, pa umesto Lige šampiona moraju da igraju četvrtkom, govori i podatak da je upisao šest pobeda u sedam utakmica posle evropskih izleta. Tobdžije su osvojile tri boda u Premijer ligi od mogućih 21, kada su sredinom sedmice imale obaveze na međunarodnoj sceni. Čini se da su se uloge zamenile i da je možda došlo vreme da se razmisli o promeni kada je u pitanju čuvena šestorka engleskog fudbala.

Da se između današnjih rivala u poslednjih pet godina napravio jaz govori i činjenica da Lester kao favorit ulazi u meč iako ima pet prvotimaca van stroja. Bivši trener Liverpula i Seltika izvesno neće moći da računa na Džejmsa Džastina, njegovog imenjaka Medisona, kao ni na Ajozea Perezea, Denisa Prata i letošnje pojačanje Veslija Fofanu. Gvardiolin učenik ima kompletnu ekipu na raspolaganju.

U centru pažnje će biti i duel odmornog Harvija Barnsa i Ektora Beljerina. Hitronogi Englez se pokazao kao jedno od najubojitijih oružja Lisica, prosto je neuhvatljiv za protivničke odbrane. To se najbolje oslikava u činjenici da je iznudio čak 12 kartona ove sezone, manje samo od Džeka Griliša iz Vile. Čuvar će mu biti fudbaler koji se takođe prevashodno oslanja na svoje trkačke sposobnosti, ne toliko na kvalitetnu i pronicljivu igru u odbrani. Da Beljerina čeka jako težak zadatak govori i činjenica da je u prvom meču na Emiratima zaradio jedan od svojih osam žutih kartona upravo zbog faula nad Barnsom.

Prethodni duel je pripao Lisicama zahvaljujući odličnom potezu rezerviste Džengiza Undera, koji je iskoristio izletanje odbrane Gunera daleko od svog gola, pobegao joj i potom pronašao Džejmija Vardija, koji je u padu, glavom matirao Bernda Lena. Dupla pobeda Lestera značila bi i da je Arsenal po prvi put od sezone 1994/95 doživeo po dva poraza od četiri različite ekipe. U tekućoj takmičarskoj godini čitav plen su u duelima sa Artetinom ekipom po dva puta odnosili Aston Vila, Mančester Siti i Vulverhempton. Pre 16 godina to je za rukom pošlo Lidsu, Liveprulu, Njukaslu i Kvins Park Rendžersu).

Stadion: King Pauer

Sudija: Pol Tirni

Lester (3-5-2): Šmajhel - Evans, Sojundžu, Fuhs - Pereira, Ndidi, Tilemans, Mendi, Kastanj - Barns, Vardi

Arsenal (4-2-3-1): Leno - Beljerin, Holding, Mari, Tirni - Parti, Džaka - Saka, Edegard, Smit Rou - Obamejan

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Od 13 sati na programu je i londonski derbi između Kristal Palasa i Fulama na Selhrst Parku. Orlovi su trijumfom nad Brajtonom u minulom kolu dodatno učvrstili svoju poziciju u elitnom rangu i dočekuju rivala koji ima deset bodova manje. Kotidžeri su neporaženi na prethodna četiri susreta (po dve pobede i remija) i ekipa Skota Parkera bi trijumfom prišla Njukaslu na samo bod zaostatka. Susret sa gradskim rivalom idealna je prilika da se izvrši dodatni pritisak na prvi tim iznad crte i napravi važan korak u borbi za opstanak.

Dva časa kasnije na teren stadiona Vajt Hart Lejn izaći će Totenhem i Barnli (15.00). Žoze Murinjo je svestan da bi sve osim trijumfa moglo da dovede u pitanje i njegov ostanak na klupi Pevaca, pošto je sastav iz Severnog Londona doživeo pet poraza na poslednjih šest utakmica u Premijer ligi. Ipak, čeka ga još jedan težak zadatak, kako su Kleretsi pretrpeli samo jedna poraz u poslednjih pet mečeva, na minula tri bili su najpre bolji od Kristal Palasa, pre nego što su remizirali sa Fulamom i Vest Bromom.

PREMIJER LIGA – 26. KOLO

Subota

Mančester Siti - Vest Hem 2:1 (1:1)

/Diaz 30, Stouns 68 - Antonio 43/

VBA - Brajton 1:0 (1:0)

/Bartli 11/

Lids - Aston Vila 0:1 (0:1)

/El Gazi 5/

Njukasl - Vulverhempton 1:1 (0:0)

/Lasels 52 - Neves 73/

Nedelja

13.00: (3,40) Kristal Palas (2,95) Fulam (2,75)

13.00: (2,70) Lester (3,10) Arsenal (2,75)

15.00: (1,63) Totenhem (3,80) Barnli (5,70)

17.30: (2,40) Čelsi (3,25) Mančester Junajted (3,05)

20.15: (8,50) Šefild Junajted (4,70) Liverpul (1,38)

Ponedeljak

21.00: (2,25) Everton (3,20) Sautempton (3,35)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Prvo, pa muško: Silađi debituje protiv prvaka Azije

Izvor: MozzartSport.com, 01.Mar.2021, 00:39

Težak zadatak za srpskog napadača i njegov Gangvon na gostovanju Ulsanu u sklopu 1. kola prvenstva Južne Koreje..Nije bilo iznenađenja na startu šampionata Južne Koreje. Aktuelni branilac krune Đonbuk, ujedno i najuspešniji kolektiv u poslednjoj dekadi, izašao je na kraj sa Seulom, a pobede...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.