Izvor: MozzartSport.com, 10.Jun.2020, 21:14

Da li je Stojković zaslužio crveni karton? (VIDEO)

Zavisi od tumačenja pozicije u kojoj je bio Vukanović

U derbiju je svaka sitnica bitna, a kamoli kada golman napravi faul van kaznenog prostora.

U 44. minutu derbija, Aleksa Vukanović je dobio loptu u prazan prostor pred gol Partizana, a protivnički golman Vladimir Stojković je rešio da istrči van kaznenog prostora i da dođe do lopte pre Zvezdinog napadača.

Stojković nije uspeo u nameri i umesto lopte je na 17 metara >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od gola sa očiglednom namerom faulirao Vukanovića. Sudija Novak Simović ga ja kaznio žutim kartonom.

Gostujući fudbaleri i navijači su se nadali da bi Stojković za prekršaj mogao da bude sankcionisan i isključenjem.

Da li je mogao?

Pravila kažu: Crveni karton za golmana je ako spreči pogodak ili očiglednu priliku za pogodak prekršajem nad protivničkim igračem van kaznenog prostora.

U ovoj situaciji se ostavlja sudiji da tumači u kakvoj poziciji je bio Vukanović. Evidentno je da je bi bio u šansi je prošao pored Stojkovića. Da li baš u očiglednoj šansi za gol kao što pravila kažu?

To je trebalo da proceni sudija Simović, a sigurno će narednih dana kako kome odgovara tumačiti i akteri, navijači, javnost…

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.