Da li je Hrvatska u vrhu? Odgovor je u Nemačkoj!

Izvor: Mondo, 21.Jan.2019, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je Hrvatska u vrhu? Odgovor je u Nemačkoj!

Izabranici Line Červara protiv domaćina završnice SP moraju da dokažu da i dalje pripadaju kremu svetskog rukometa.

Reprezentacija Hrvatske, svetski šampion iz 2003. i trostruki vicešampion, na poslednja dva svetska prvenstva nije osvojila medalju.

Prije dve godine, Svetsko prvenstvo (SP) u Francuskoj "kauboji" su završili kao četvrti, nakon poraza u meču za treće mesto od Slovenije, koju je vodio Veselin Vujović.

Pre toga, na SP u Kataru je osvojila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << šesto mesto, ali u međuvremenu je ipak izborena evropska bronza u Poljskoj, iako se možda očekivalo i više.

I prošle godine, na Evropskom prvenstvu na domaćem terenu, očekivanja Hrvata definitivno su bila najveća, ali je usledilo razočaravajuće peto mesto, nakon čega se nametnulo pitanje  - Da li Hrvatska i dalje pripada samom vrhu svetskog rukometa?

Odgovor ćemo dobiti večeras posle meča od 20.30 časova u kojem se sastaju Hrvatska i Nemačka, u meču Grupe I Svetskog prvenstva.

Hrvatska je odlično odradila prvu fazu i sa maksimalnim brojem bodova ušla u "glavnu rundu“, ali je usledio njen poraz protiv Brazila u nedelju, koji je otkrio da je podmlađena selekcija Hrvatske i te kako ranjiva.

Petorici reprezentativaca Hrvatske ovo je prvo veliko takmičenje, međutim očekivalo se da će pod vođstvom iskusnog Line Červara sa klupe i Domagoja Duvnjaka na terenu "kauboji" ponovo da vrate sjaj reprezentaciji koja ima 13 medalja sa najvećih svetskih takmičenja.

Međutim, brojne povrede ostavile su traga na nekadašnjem najskupljem svetskom rukometašu, koji ima podršku tek dvojice uvek standardnih, Manuela Štrleka i Zlatka Horvata, a ni Červarove odluke ne donose uvek rezultat, što se videlo u nedelju protiv Brazila.

Južnoamerikanci su prema sopstvenom priznanju izašli na teren da se zabavljaju, što su i činili, dok je na drugoj strani Červar besneo na tajm-autu i pokušavao da razdrma svoje igrače.

Duel Hrvatska - Nemačka možete da pratite u direktnom prenosu od 20.30 na TV Arenasport.

Novi način da ih motiviše moraće da pronađe večeras protiv Nemačke pred oko 18.500 većinom domaćih navijača u Kelnu, jer u slučaju poraza Hrvatska nema priliku za popravni.

Aktuelni evropski šampion tokom ovog prvenstva upisao je iznenađujući remi sa Rusijom, ali je nakon toga utakmicom protiv Francuske pokazao da je jedan od najozbiljnijih kandidata i za svetsku titulu.

Da li mogu da naprave taj korak Nemci će pokazati večeras u "Lenkses areni“, svom "hramu rukometa", u kojem su 2007. godine posle gotovo 30 godina stigli do titule svetskog prvaka.

Te godine, upravo u dvorani u Kelnu, Hrvati su završili takmičenje porazom od Francuske u četvrtfinalu, a večeras bi ih u igri za polufinale ostavio i remi.

Naime, ukoliko Hrvatska remizira sa Nemačkom, pobedom protiv Francuske u poslednjem kolu ne samo da bi prošla u polufinale, već bi to učinila sa prvog mesta.

Trijumfom Nemačke u poslednjem kolu protiv Španije zatvorio bi se krug između tri reprezentacije u kojoj bi zbog međusobnog skora poredak bio sledeći: Hrvatska 3 boda, Nemačka 2 boda, Francuska 1 bod.

U drugom meču ove grupe u ponedeljak se sastaju Španija i Brazil, a teoretske šanse za plasman dalje imaju samo Španci, i to samo u slučaju remija Nemačke i Hrvatske. Ako se dogodi "iks", furija bi u poslednjem kolu pobedom mogla do drugog mesta, uz poraz Hrvatske od Francuske.

Situacija u grupi II u danskom Herningu trebala bi da bude mnogo jasnija nakon skandinavskog derbija u kojem se od  18.00 časova sataju Švedska i Norveška.

Ukoliko Švedska savlada aktuelne vicešampione sveta obezbediće plasman u polufinale, a u tom slučaju sigurni bi bili i Danci, uz očekivani trijumf protiv Egipta od 20.30 časova.

Norveška ima ipak priliku da potpuno zakomplikuje grupu.

Ako savladaju Švedsku, Norvežanima bi trijumf protiv Mađarske u poslednjem kolu doneo plasman u polufinale, dok bi o drugom putniku u međusobnom okršaju odlučivali Švedska i Danska.

GRUPA I, Keln

Španija - Brazil 18.00 (Arenasport 2)

Hrvatska - Njemačka 20.30 (Arenasport 2)

Tabela: Francuska 3-1-0 (+14), Njemačka 2-1-0 (+18), Hrvatska 2-0-1 (+5), Španija 1-0-2 (0), Brazil 1-0-2 (-12), Island 0-0-4 (-25)

Grupa II, Herning

Švedska - Norveška 18.00 (Arenasport 4)

Egipat - Danska 20.30 (Arenasport 4)

Danska 3-0-0 (+21), Švedska 3-0-0 (+18), Norveška 2-0-1 (+10), Mađarska 1-1-2 (-1), Egipat 0-1-2 (-7), Tunis 0-0-4 (-41)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.