Izvor: MozzartSport.com, 03.Jun.2020, 13:31

Da li će Cvajta progutati i četvrtog nemačkog velikana?

Večeras je verovatno dan D i za Dinamo iz Drezdena...

Dovoljno je što su dole bivši šampioni i velikani poput Hamburgera, Štutgarta i Nirnberga... Mnogo bi bilo da Cvajta proguta još jedan Traditionsverein Club. Ali upravo bi večeras mogle da budu postavljene realne osnove za tako nešto. Verder, pogađe.

Velika je nesreća snašla četvorostrukog šampiona Nemačke i osvajača Kupa pobednika kupova 1992. godine, te jedan od tri tima koji su u 21. veku uspevali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da razbiju hegemoniju Bajerna i Dortmunda - šampion iz 2004. Davno su prošla slavna vremena. To je ona Šafova družina: Ailton, Nelson Valdez, Klasnić, Haristeas, Miku, Listeš, Borovski, naš Krstajić... Večeras od 20.30 protiv Ajntrahta iz Frankfurta, na svom Vezeru, Die Werderaner igra za opstanak. Da sačuva živu glavu.

Eto koliko je loše u Bremenu ove sezone...

U pitanju je odložena utakmica 24. runde i računica je jasna. Verder pobedom isplivava iz crvene zone, ide na 28 bodova i ravna se sa Majncom na 15. poziciji, dok poraz znači poništavanje svega dobro urađenog u prethodnih nekoliko dana.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Uprava kluba napravila je hrabro-ludu stvar kada je posle pet utakmica bez pobede uoči prekida prvenstva - uzred rečeno Verder na četiri nije postigao gol - odlučila da zadrži mladog Florijana Kofelta na klupi. Zaličilo je na totalni raspad sistema pošto je Leverkuzen na povratničkoj premijeri "istresao iz gaća" Zelene (1:4), da bi ih pet dana kasnije gol Leonarda Bitenkura u Frajburgu "skinuo s krsta". Vaskrs. Od tada remi u Menhengladbahu, pa još tri boda iz Gelzenkirhena i - eto Verdera. Živog i zdravog. Spremnog da ponovo uđe u igru zvanu "Preživljavanje u Bundesligi".

Letimičan pogled na tabelu kaže da boljeg rivala za ovakav momenat Kofeltova četa nije mogla da poželi. Ajntraht ludački oscilira ove sezone, proteklog vikenda slavio je u Volfzburgu (2:1), međutim to mu je bila tek treća pobeda na strani u sezoni. Van svog bunjišta tim Adija Hitera uzeo je svega deset bodova i po tom parametru najslabiji je u ligi. To je statistika. Ali tu je i faktor "ludačke oscilacije", pa nikoga ne bi trebalo da iznenadi ukoliko družina sa Majne baš večeras pruži partiju sezone.

Ređao je Ajntraht poraze na gostovanjima i prošle godina, pa je onda šokirao Emirate i tukao Arsenal usred Londona. To je isti ovaj tim...

Još jednom - nikoga ne bi trebalo da iznenadi dvojka... Razloga je više, ovaj dominira: kao što je Ajntraht najslabiji gost, tako je Verder najslabiji domaćin. Još slabiji. Jedna jedina pobeda pred svojim severnjacima i šest bodova?! I 6o primljenih golova. Samo Majnc je više puta kapitulirao.

I kao što sve u Bremenu mogu i treba da hrabre tri vezane utakmice bez primljenog gola, tako od golgeterskog posta najboljeg igrača Milota Rašice mora da boli glava. Kofelta pre svih. Brzanjac iz Vučitrna zna kako se daju golovi Ajntrahtu, pogađao je dva puta u Frankfurtu, međutim njegovog imena u rubrici strelci nema već 13 mečeva zaredom?!

Bez obzira na tu činjenicu reprezentativac Kosova predvodiće navalu Verdera zajedno sa Bitenkurom i najverovatnije mladim Amerikancem Sardžentom. Kofelt je nisku dobrih rezultata napravio u formaciji 3-4-3. I protiv Frankfurta te veoma važne bočne pozicije pokrivaće mu bekovi - Gebre Selasije i Fridl. U središnjici biće Davi Klasen i Maks Egeštajn, a u poslednjoj liniji Veljković, Fogt i kapiten Mojsander.

Ajntraht sa 32 boda još nije prebrinuo sve brige - to je samo pet bodova više od Fortune, tima koji je na poziciji što vodi u baraž - i Hiter neće imati mogućnost da odmara igrače za polufinale Kupa protiv Bajerna. Mijatu Gaćinoviću mnogi su zamerili dve propuštene šanse u Volfzburgu. Austrijanac ga je uzeo u zaštitu, kazao kako se radi o "vrednoj pčelici", veoma važnom igraču za njegov sistem koji odrađuje velike stvari i u defanzivi. Kao što je bilo zaustavljenje Maksa Arnolda prošlog vikenda...

Mijata treba očekivati u startnoj postavi, u navali, uz Andrea Silvu i Kamadu. Čendler, Kor, Rode i Kostić činiće sredinu terena, a Abraham, Hasebe i Hintereger odbranu. Tako barem najavljuju nemačke kolege.

Možda je najbolje zaobići konačan ishod. Vreme je da Verder primi gol, pa kako ni Ajntrahtu defanziva nije jača strana - GG deluje kao dobar izbor. Verovatno uz 3+, kako je bilo na sedam od osam poslednjih okršaja ova dva tima.

Dva sata pre utakmice na Vezeru kreće još jedan susret u Nemačkoj. U pitanju je Cvajta, Hanover protiv Dinama iz Drezdena (18.30). Crveni su uoči starta sezone slovili za jednog od pet najvećih favorita za prva tri mesta, ali kako su užasno počeli ubrzo su im ambicije splasle. Danas u neku ruku igraju za overu opstanka, pošto će s tri boda pobeći prvom timu u zoni ispadanja čak devet koraka. Dinamu gori pod nogama i igra mu samo pobeda. Fenjeraš ima dve ili tri utakmice manje (u zavisnosti od tima do tima) pošto je kasno ušao u nastavak takmičenja usled većeg broja igrača pozitivnih na COVID-19. Proteklog vikenda Drezden nije imao šanse protiv Štutgarta (0:2). Ako izgubi i danas - a najslabiji je gost u ligi - postaće najozbiljniji kandidat za ispadanje, pogotovo što do kraja imao dosta težak raspored. Između ostalih i utakmice protiv Arminije i Hamburgera.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.