Izvor: MozzartSport.com, 16.Okt.2021, 12:12

Da li Solskjerov peščani sat curi? Rašford konačno na terenu

Derbi dana u Premijer ligi igra se u Lesteru. Posle samo boda u prethodna dva kola, Junajted panično traži pobedu protiv Lisica. Engleski reprezentativac se oporavio od operacije ramene. Gosti bez štoperskog tandema Megvajer – Varan. Igraće Lindelof i Bejli

Reprezentativna pauza došla je u pravo vreme za Mančester junajted, pošto je pretrpeo neočekivani poraz od Aston Vile (0:1), pa remizirao sa Evertonom (1:1), i to oba puta na Old Trafordu. Ole Gunar Solskjer >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << imao je vremena da razbistri glavu i osmisli planove za nastavak Premijer lige, odnosno izuzetno bitan okršaj sa Lesterom (16.00) u kojem će Crveni đavoli tražiti povratak u pobednički ritam.

Norveški sturčnjak je četiri godine na klupi Junajteda, ali još nije doneo nijedan trofej na Teatar snova. Britanski mediji, ali i nekadašnji igrači iz ere Aleksa Fergusona, govore da ne sme da se dogodi još jedna sušna sezona. Solskjer zasad ima podršku Glejzerovih, američke porodice koja je vlasnik velikana, ali pitanje je koliko će to da traje.

16.00: (3,45) Lester (3,50) Mančester Junajted (2,20)

Kristijano Ronaldo je het-trikom protiv Luksemburga poslao preteću poruku Lisicama, ali će Solskjer na King Pauer stadion u misiju osvajanja tri boda krenuti bez stuba odbrane Rafaela Varana. Letošnje pojačanje iz Reala je povredilo preponu u finalu Lige nacija. U timu najverovatnije neće biti ni Harije Megvajera. On se oproavlja od povrede, ali verovatno će ga Solskjer odmoriti za meč Lige šampiona za tri dana. Tako će štopeski tandem gostiju da čine Viktor Lindelof i Erik Bejli.

Takođe, Edison Kavani i Fred su tek juče doputovali iz Južne Amerike gde su imali obaveze sa svojim repeezentacijama u kvalifiakcijama za Svetsko prvenstvo u Kataru. Odličan vest za navijača Mančestera je da se u tim vraća Markus Rašford. Krilni napadač Junajteda je letos operisao rame i danas će u Lesteru da odigra prve minute u ovoj sezoni.

Mančesteru je samo trijumfalan ishod prihvatljiv, jer bi u protivnom Čelsi kao lider mogao da mu pobegne pet bodova. Dobra vest za Junajted je da i konkurenti za titulu posrću na startu veoma zanimljivog šampionata Engleske.

------------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------------------------

Iza Junajteda je vrlo razočaravajućih mesec dana, period tokom kojeg je upisao tri poraza, remi i samo dve pobede. Čak ni one protiv Viljareala ne bi bilo da David de Hea među stativama nije uskočio u cipele superheroja. Kada je reč o Lesteru, ekipa Brendana Rodžersa proživljava znatno slabiji početak sezone u odnosu na pre godinu dana. Osvojila je svega osam od mogućeg 21 boda, ali sve se svodi na individualni učinak Džejmija Vardija.

Udarna igla Lisica postigla je šest golova, niko od saigrača nije dao više od jednog, pa je jasno koliko nedostaje podrška Džejmsa Medisona i Harvija Barnsa. Junajted već tri meča zaredom ne zna za trijumf protiv Lestera - prošlogodišnji ligaški dueli doneli su remi na King Paueru i pobedu gostiju na Old Trafordu, dok su Lisice kod kuće sa 3:1 eliminisale Đavole u četvrtfinalu FA kupa.

U tim se vraća Džoni Evans, nekadašnji fudbaler Mančester junjateda. Nigerijac Keleči Ihenačo je spreman, dok je rovit Danac Janik Vestergard, ali se očekuje da i on bude u startnih 11 menadžera Brendana Rodžersa. Vesli Fofana je i dalje van tima zbog eške povrede.

Brentford je prijatno iznenađenje na startu sezone. Novalija u Premijer ligi je Liverpulu dao tri gola, a danas (18.30) u malom londonskom derbiju dočekuju Čelsi, lidera šampionata. Plavci nisu poraženi u gostima na tri utakmce (sedam bodova). Dolaze u komšiluk bez povređenih Kristijana Pulišića, Antonija Rudigera i veterana Tijaga Silve koji je prethodnih dana imao obaveze u reprezentaciji Brazila. Pod znakom pitanja su Hakim Zijeh i Ris Džejms.

18.30: (6,25) Brentford (3,80) Čelsi (1,65)

Za domaćina van troja su Baptiste, Beh Sornsen i Dasilva. Najveće opasnost po gol gostiju biće prošle sezone najbolji strelac Čempionšipa Ejvan Toni.

Mančester Siti će danas (16.00) protiv Barnlija da bude lišen usluga Brazilaca, golmana Edersona i napadač Gabrijela Žezusa. Neće biti u timu ni Mendija, Toresa i Delapa. Četa Pepa Gvardiola nije pobedila prethodna dva meča, protiv Liverpula u Premijer ligi (2:2) i Pari Sen Žermena u Ligi šamiona (1:2), pa i njima ova pauza u prvenstvu je dobro došla.

16.00: (1,15) Mančester Siti (9,00) Barnli (22,0)

Barnli je tri meča bez poraza (pet bodova). Poslednjih 13 mečeva Siti je pobedio Barnli, koji nije dao gol Građanima na četiri uzastopna meča (gol-razlika 0:15).

ENGLESKA 1 - 8. KOLO

Subota

13.30: (8,50) Votford (5,40) Liverpul (1,38)

16.00: (2,50) Aston Vila (3,20) Vulverhempton (3,15)

16.00: (3,45) Lester (3,50) Mančester Junajted (2,20)

16.00: (1,15) Mančester Siti (9,00) Barnli (22,0)

16.00: (3,50) Norič (3,25) Brajton (2,30)

16.00: (2,45) Sautempton (3,40) Lids (3,05)

18.30: (6,25) Brentford (3,80) Čelsi (1,65)

Nedelja

15.00: (2,65) Everton (3,20) Vest Hem (2,95)

17.30: (3,35) Njukasl (3,50) Totenhem (2,25)

Ponedeljak

21.00: (1,70) Arsenal (3,80) Kristal Palas (5,70)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.