Izvor: RTS, 01.Maj.2021, 11:35

"Da Lebron ima statistiku kao Jokić, već bi bio predsednik Amerike"

Endru Bogut, nekadašnji NBA centar i šampion najjače lige sveta iz 2015. godine, tvrdi da Nikola Jokić mora da dobije priznanje za najkorisnijeg igrača ove sezone. Bogut je istakao da srpski centar toliko dominira da ne bi trebalo da se govori o njegovoj konkurenciji.
Australijanac, koji je tokom karijere nosio dres Milvoki baksa, Golden Stejt voriorsa, Dalas meveriksa, Klivlend kavalirsa i Los Anđeles lejkersa, veruje da će konačno jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << centar biti MVP.

"Jokić je očigledno broj 1", rekao je Bogut.
"Posle njega su Embid, Janis i Stef. Ali mislim da su Lebron i Embid propustili previše utakmice. Da Džoel nije toliko pauzirao, ne bih imao problem da ga stavim pored Jokića za istinskog kandidata za MVP priznanje."
Šampion sa "ratnicima" napravio je zanimljivo poređenje sa najvećim zvezdama ovog sporta.
"Jokić nije propustio niti jedan meč. Vodeći je u ligi po rejtingu efikasnosti (PER). Njegova statistika je luda, a još luđe je što šutira 56% iz igre, 40% za tri poena i 85% sa linije za slobodna bacanja. Da Lebron Džejms ima ovakve brojeve, već bi bio predsednik Amerike."
Za kraj, otkrio je i zašto Jokić ne dobija toliko pažnje koliko bi trebalo.
"Činjenica da je stranac radi protiv njega, potom to da je u Denveru malao tržište, a i nije toliko seksi za gledanje. Međutim, da sam ja prosečan navijač, voleo bih da gledam Jokića jer je to momak sa kojim mogu da se poistovetim. Izgleda kao neko s kim bih išao u pab na pivo, za razliku od Janisa i Embids, koji su zveri, ali nemaju ni blizu veština kao NIkola. Mislim da ne dobija zasluženu pažnju jer nije superstar van terena", zaključio je Bogut.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

‘DA LEBRON IMA BROJKE KAO JOKIĆ, BIO BI PREDSEDNIK AMERIKE’: Bivši šampion NBA lige nema dilemu ko je prvi kandidat za MVP priznanje!

Izvor: HotSport.rs, 01.Maj.2021

Bivši košarkaš Endrju Bogut istakao je da je Nikola Jokić ubedljivi favorit za titulu MVP-a u NBA ligi ove sezone.. The post ‘DA LEBRON IMA BROJKE KAO JOKIĆ, BIO BI PREDSEDNIK AMERIKE’: Bivši šampion NBA lige nema dilemu ko je prvi kandidat za MVP priznanje! appeared first on HotSport.

Nastavak na HotSport.rs...

Bogut: Da LBJ ima Jokićevu statistiku bio bi predsednik SAD

Izvor: N1 televizija, 01.Maj.2021

Nekadašnji NBA košarkaš Endru Bogut nema dilemu da li je Nikola Jokić zaslužio MVP nagradu ove sezone i ističe da bi Lebron Džejms bio izabran za predsednika Sjedinjenih Američkih Država da ima statistiku poput Džokerove.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.