Izvor: MozzartSport.com, 13.Maj.2021, 14:19

DOGOVORENO: Serhio Aguero u Barseloni, a Suarez je bio mator?

Kum Mesi važniji od para…

Mundo Deportivo je jutros javio da su na stadionu Kamp Nou dali zeleno svetlo za realizaciju posla, drugi katalonski dnevni list, Sport, brzo se nadovezao još svežijom informacijom: Barselona i Serhio Aguero su se načelno dogovorili oko uslova i argentinski napadač će se od leta pridružiti kumu Lionelu Mesiju.

Kun je birao srcem, na Kamp Nou će konačno zaigrati sa prijateljom Leom, mada će >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << morati da prihvati značajno manju platu od one od 12.000.000 evra koliko je primao u Mančester Sitiju sa kojim je pre dva dana osvojio i petu titulu u Premijer ligi.

Manje bi zbog godina dobio i u bilo kom drugom klubu, interesovao se Juventus, ali je Aguero želeo samo kod Mesija. Pride je, kako navodi Sport, dobio ugovor na dve godine. Zbog toga je čak i dodatno snizio finansijske prohteve u odnosu na one početne.

Nije međutim dobio zagarantovano mesto u startnih 11, iako će Barselona pokušati da proda Martina Brajtvajta. Šef stručnog štaba Ronald Kuman je dolazak Aguera odobrio tek nakon što mu je obećano da to neće značiti i kraj pregovora sa Mamefisom Depajom kome ističe ugovor sa lionskim Olimpikom.

(7,50) Granada (4,50) Real Madrid (1,43)

Velikih problema imao je Kuman s centralnim napadačem ove sezone, Brajtvajt nije taj kalibar, pa je kao lažna devetka igrao i Ansu Fati, kasnije u formaciji 4-3-3 i sam Mesi, u poslednje vreme u sistemu 3-5-2 napred su Antoan Grizman i Usman Dembele.

Ako bi stigli Depaj i Aguero, bar na papiru bi to izgledalo mnogo ubojitije. Ipak govorimo o igraču koji je za 10 sezona u Sitiju odigrao 388 utakmica i postigao 258 golova.

Pitanje je samo, zašto su u Barseloni prošlog leta oterali Serhija Aguera proglasivši ga kao matorog, da bi sada doveli godinu mlađeg Aguera? Zašto su, da budemo konkretni, odlučili da Atletiku – ili Realu – predaju titulu šampiona?

Inače, Aguero bi trebalo da bude drugo Barsino pojačanje iz Sitija ovog leta, pošto se očekuje da, takođe kao slobodan igrač, stigne i Erik Garsija.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.