DK: Ziki i Nole poraženi u dublu

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jul.2011, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DK: Ziki i Nole poraženi u dublu

Muška teniska reprezentacija Švedske smanjila je prednost Srbije na 2:1 u meču četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa koji se igra u Halmstadu.

Srpski teniseri Novak Đoković i Nenad Zimonjić poraženi su od Simona Aspelina i Roberta Lindšteta rezultatom 3:0, po setovima 6:4, 7:6 (5), 7:5.

Troicki je u petak savladao Mihaela Rideršteta 6:3, 6:1, 6:7, 7:5, dok je Janko Tipsarević doneo drugi poen našoj selekciji pošto mu je Ervin Elešković predao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << meč zbog povrede pri rezultatu 6:2, 1:0.

Preostala dva meča u singl biće odigrana u nedelju. Prema ranijem utvrdjenom žrebu Tipsarević će igrati protiv Rideršteta, dok će se Troicki sastati sa Aspelinom ili Lindštetom.

Pobednik ovog meča igraće u polufinalu protiv Argentine, koja je u četvrtfinalu nadigrala Kazahstan.

Srpski dubl je dobro ušao u meč i poveo 2:1, ali su Švedjani serijom od 3:0 stigli do prednosti od 4:2. Domaći teniseri su držali prednost od dva gema i prvi set dobili rezultatom 6:4.

U drugom setu posle dvanaest gemova nije bilo brejka, a onda je pobednik ovog dela meča odlučen u taj-brejku, koji je pripao Šveđanima 7:6 (7:5).

U trećem setu igralo se gem za gem do rezultata 4:4. Naši teniseri su imali nekoliko brejk lopti na servis Lindersteda u devetom gemu. Medjutim, Šveđani su uspeli da se spasu i na onda su dobili 12. gema na servis Đokovića i zasluženo su stigli do pobede.

"Nisam uspeo da riterniram na pravi način tokom većeg dela meča, a oni su fenomenalno odigrali. Šta da se radi, pokušao sam da već danas donesem odlučujući poen našoj zemlji, ali nisam uspeo", rekao je Đoković.

Iskusni Nenada Zimonjić izrazio je žaljenje zbog poraza u dublu i dodao da je naša reprezentacija favorit pred sutrašnje mečeve.

"Žao mi je što nismo pobedili, ali mislim da smo favoriti da osvojimo oba poena u predstojećim mečevima. U prednosti smo i mislim da bilo ko da izađe na teren, Troicki, Tipsarević ili Đoković, neće imati problema da donese odlučujući poen za Srbiju", rekao je Zimonjić.

Selektor Dejvis kup selekcije Srbije Bogdan Obradović nije bio zabrinut zbog poraza.

"Duh i pozitivna atmosfera u našem timu nije pala. Znali smo da pobedjujemo i kada smo u drugom danu gubili sa 2:1 i da se izvlačimo iz mnogo gorih situacijia. Mislim da nam je budućnost svetla", rekao je Obradović.

Sutra bi prema rasporedu trebalo prvo da se sastanu Novak Đoković i Mihael Rideršted, a nije poznato ko će biti rival Viktor Troickom pošto povređeni Eleskovićsigurno neće igrati.

Ubedljivi Francuzi u polufinalu Dejvis kupu

Teniska reprezentacija Francuske plasirala se u polufinale Dejvis kupa pošto je u četvrtfinalu protiv Nemačke povela sa nedostižnih 3:0.

Francuski dubl u sastavu Žo Vilfred Conga i Mikael Ljodra nadigrao je nemačku kombinaciju u kojoj su bili Kristofer Kas i Filip Pečner sa 7:6 (7:4), 6:4, 6:4.

U petak, aktuelni finalisti Francuzi poveli su sa 2:0 zahvaljujuci pobedama Rišara Gaskea protiv Florijana Majera sa 4:6, 4:6, 7:5, 6:3, 6:3 i Gaela Monfisa protiv Filipa Kolšrajbera 7:6 (7:3), 7:6 (7:5), 6:4.

Francuska će u polufinalu igrati protiv pobednika meča SAD - Španija. Španci, koji igraju bez Rafaela Nadala trenutno vode sa 2:0 posle pobeda Felisijana Lopesa protiv Mardija Fiša i Davida Ferera protiv Endija Rodika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.