Izvor: MozzartSport.com, 03.Mar.2021, 12:54

DFB kup: Jedan uljez će u polufinale, a jedna "aždaja" da ispadne

Četvrtoligaš Esen bije bitku sa drugoligašem Kilom za predvorje najmasovnijeg nemačkog takmičenja, dok snage još odmeravaju RB Lajpcig i Volfzburg

Završnica ovogodišnjeg izdanja DFB kupa garantuje spektakl. Otkako je ispao Bajern, ostalima je "svanulo", jer su se šanse za osvajanje pehara drastično povećale. Dortmund je sinoć pobedom na gostovanju Menhengladbahu izborio mesto u polufinalu, a večeras će proboj u predvorje finala tražiti četiri tima. U prvom, na megdan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << će autsajderi koji žive svoj san, a potom sledi derbi runde.

Najveća utakmica četvrtfinala DFB Pokala igra se između RB Lajpciga i Volfzburga. Radi se o ekipama koje su među tri najbolja tima Bundeslige i nalaze se u impresivnim pobedničkim serijama pred duel. Bikovi su deklasirali Bohum sa 4:0 kako bi se plasirali u ovu fazu i Vukove dočekuju sa šest pobeda u poslednjih sedam mečeva.

20.45

(2,05) RB Lajpcig (3,45) Volfzburg (3,60)

Pritom, momci Julijana Nagelsmana se ne takmiče samo za Kup, već i za trofej Bundeslige, pošto za ldierom Bajernom zaostaju svega dva boda. Uoči susreta, Lajpcig je pobedio Borusiju iz Menhengladbaha sa 3:2, i to šošto je bio u zaostatku od dva gola već u 20. minutu. Jusuf Poulsen ima sjajnu seriju u Kupu, postigavši četiri pogotka na prethodna tri meča ove sezone.

Volfzburg je nanizao 10 utakmica bez poraza i jedno je od najvećih iznenađenja u Bundesligi. Zaostaje sedam bodova za Bajernom, a ovo mu je najveća nada za srebrninu u sezoni. Bili su Vukovi impresivni u napadu, postigavši dva ili više golova u poslednjih sedam mečeva.

Momci Olivera Glaznera su uoči ove utakmice savladali Hertu u Berlinu sa 2:0. Uz niz od četiri uzastopne pobede u gostima bez primljenog gola, osećaće se spremni za ovaj okršaj u kojem su dva najbolja odbrambena tima prvenstva Nemačke.

Ove dve strane su remizirale u poslednja dva sastanka, ali u poslednjem susretu na ovom takmičenju prošle sezone Lajpcig je ponizio Volfzburg sa 6:1.

18.30

(4,40) Esen (3,50) Kil (1,85)

Najniže rangirana ekipa koja se još takmiči u DFB Pokalu, Rot-Vajs Esen, imaće priliku da se bori za mesto u polufinalu kada mu u goste stigne Holštajn Kil. Rot-Vajs se bori za promociju u treći rang, a nema dileme da bi potencijalni plasman u polufinale najamsovnijeg nemačkog nadmetanja bilo ogroman podvig.

Verovatno je iščekivanje duela sa Kilom učinilo da Esen pre par dana lagano izgubi u prvenstvu sa 3:0, i to posle 29 mečeva. Večeras će pokušati da nastavi da šokira favorite, kao što je to bio slučaj sa Bilefeldom, Fortunom iz Diseldorfa i Leverkuzen.

Baš kao i Esen, i Holštajn Kil ulazi sa tri pobede, porazom i nerešenim rezultatom u poslednjih pet mečeva. Ali, ogromnu reputaciju Rode su stekle u ovom takmičenju eliminisavši najbolji tim Nemačke Bajern iz Minhena. Logično, u Kilu veruju da mogu još više.

NEMAČKA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

Menhengladbah - Dortmund 0:1 (0:0)

/Sančo 66/

Sreda

18.30: (4,40) Esen (3,50) Kil (1,85)

20.45: (2,05) RB Lajpcig (3,45) Volfzburg (3,60)

Odloženo

Regenzburg - Verder

*** kvote su podložne promenama

,

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.