DERBI PRED DELIJAMA I GROBARIMA ZAJEDNO? Stigao predlog iz Zvezde

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Dec.2023, 01:02

DERBI PRED DELIJAMA I GROBARIMA ZAJEDNO? Stigao predlog iz Zvezde

Da li je ovo izvodljivo?

Već u prvim danima nove, 2024. godine, očekuje nas novi evroligaški derbi, duel Crvene zvezde i Partizana u ''Štark areni'', a Zvezda će ovoga puta biti u ulozi domaćina. To znači da će crveno-beli uz sebe imati podršku dvadesetak hiljada svojih navijača, baš kao što je Partizan imao u prvom delu sezone, ali za neke naredne derbije je iz Crvene zvezde stigao zanimljiv predlog.

Izneo ga je novi predsednik Upravnog odbora Crvene zvezde >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Željko Drčelić koji je govorio u intervjuu za ''Republiku''.

- Partizan je naš najveći rival u svim sportovima otkad postojimo. Imam dosta prijatelja među navijačima večitog rivala i uvek je između nas vladalo sportsko poštovanje. Na terenu smo neprijatelji, van toga imamo dobar odnos. Moja želja je da se nadmudrujemo i borimo na terenu. Neka uzor svima budu igrači oba tima.  Ja bih lično bio srećan da svaki derbi hala bude podeljena na crvenu i crnu boju, što je nekada bio slučaj, a mi svi treba da se zapitamo zašto nije i sada. Mislim da Crvena zvezda i Partizan treba da zauzmu zajedničku strategiju po pitanju AdmiralBet ABA lige, Evrolige i smera srpske i evropske košarke. Želim im srećne novogodišnje i božićne praznike - naglasio je Drčelić.

Videćemo kakva će biti reakcija iz Partizana, a Drčelić je prokomentarisao i nezvanične najave da bi AdmiralBet ABA liga mogla da bude proširena.

- Da budemo realni, nosioci ABA lige su Zvezda i Partizan. Ne želim da uvredim nijedan klub, ali sportski najveći doprinos regionalnoj ligi daju ta dva kluba. Da li će se praviti i širiti i na koji način, videćemo. Ako dođe do toga, mislim da dva najveća kluba AdmiralBet ABA lige moraju imati najveći benefit od toga. Naravno, i ostali klubovi moraju imati koristi od toga, a vreme će pokazati na koji način će to biti rešeno - objasnio je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.