DELFINI: To je ta odbrana - jedan za drugog!

Izvor: Mondo, 19.Jul.2017, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DELFINI: To je ta odbrana - jedan za drugog!

"Budemo li držali ovakav nivo u defanzivi teško će ko moći da nam parira", poruka je "delfina" posle pobede nad Španijom.

Foto: MN Press

/Od izveštača MONDA iz Budimpešte/

Pitanje pobednika praktično se nije ni postavljalo. Španci su na startu utakmice poveli 1:0, ali je reprezentacija Srbije odgovorila žestoko i već tokom druge četvrtine stekla mirnih 5:1.

Epilog: Rutinski trijumf "delfina" i potvrda da su na dobrom kursu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << posle dve pobede na početku Svetskog prvenstva u Budimpešti.

Nakon utakmice, izabranici Dejana Savića pre svega su u miks zoni isticali svoju dobru igru u odbrani.

"Ta odbrana nas je krasila tokom cele utakmice", rekao je Dušan Mandić novinarima u miks zoni.

"Taj segment je bio najbitniji. Ovakvom odbranom stičemo sigurnost i u napadu i kroz celo takmičenje. Budemo li držali ovakvu defanzivu teško ko će moći da nam parira. To je najbitnije, da ostanemo na ovom nivou, da ostanemo skoncentrisani, da igramo jedan za drugog. Ako nas to bude krasilo, mislim da neće biti problema", dodao je srpski "bombarder".

Srpski "zid" pred Špancima od starta je "držao" pouzdani golman Bane Mitrović.

"Izuzetno smo zadovoljni, jer je bila jako bitna utakmica. Malo nervoznije smo počeli nego inače, ali vrlo brzo smo uhvatili ritam i kontrolisali utakmicu do kraja. Nadam se da smo sa ovom utakmicom ušli u ritam Svetskog prvenstva i biće sve bolje i bolje", rekao je u miks zoni čuvar mreže.

O svom učinku, očekivano, nije hteo da previše govori.

"Ne brojim odbrane, retko to komentarišem. Bitno je da je odbrana funkciosala kako bi i trebalo i da se osećamo na zadovoljavajućem nivou", rekao je Mitrović.

Andrija Prlainović, "mozak" igre delfina, priznao je da se ekipa posebno sprema za ovakve mečeve, protiv rivala koji zahtevaju oprez od početka.

"Pribojavamo se ovakvih utakmica. Znali smo da su uveli dosta mladih igrača i trebaće im još vremena da se približe nama. Odigrali smo skoncentrisano i dobro i nije bilo problema, pre svega u odbrani bili smo čvrsti, dobri. Raduje me ta dobra igra".

Upitan da oceni trenutnu formu i fizičko stanje ekipe, "Prle" je potvrdno klimnuo glavom.

"Za ovaj trenutak prvenstva smo dobri", dodao je Prlainović.

Pred vaterpolistima Srbije je slobodan dan uoči utakmice protiv Španije, koja će u petak biti odigrana u jutarnjem terminu od 10.50 časova.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.