DEJVIS KUP: Nole PREGAZIO Novaka, Austrija se POKLONILA Srbiji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2021, 20:25

DEJVIS KUP: Nole PREGAZIO Novaka, Austrija se POKLONILA Srbiji!

Najbolji reket planete doneo pobedu Orlovima u Insbruku protiv domaćina.

Blago Srbiji kada ima Novaka Đokovića! Najbolji teniser sveta pobedio je u drugom meču prvog kola Dejvis kupa Denisa Novaka iz Austrije rezultatom 2:0 (po setovima 6:3, 6:2) za samo sat vremena igre i doneo trijumf Orlovima u osmini finala turnira u Insbruku protiv domaće selekcije.

Nijednog trenutka Nole nije dozvolio 118. igraču sveta da ga ugrozi. Iako je na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << duela imao (ne)očekivano čvrst otpor Denisa, uspeo je da ga “slomi” u osmom gemu, kada je poveo sa 5:3, a onda odservirao za osvajanje prvog seta.

Gde je stao u prethodnom, Novak je nastavio u drugom periodu, oduzevši servis Austrijancu odmah na početku seta, a potom i u trećem gemu (3:0), čime je sve bilo rešeno.

Do kraja meča, Đoković je rutinski, kako i dolikuje prvom teniseru ATP liste, odradio posao i stavio šlag na tortu duela prvog kola.

"Oh my word" 😲@DjokerNole is putting on a show #DavisCupFinals #byRakuten pic.twitter.com/g1PZawqmpc

Davis Cup (@DavisCup) November 26, 2021

Sada je na redu dubl meč bez rezultatskog značaja, a potom Nemačka u 2. kolu i Jan Lenard Štruf, sa kojim Nole nije imao problema u prošlosti. Naime, srpski as je od 16 setova osvojio 15 i upisao svih šest pobeda u međusobnim okršajima.

Ono što je sigurno, bez Aleksandera Zvereva u selekciji, Panceri ne bi trebalo da predstavljaju veliki zalogaj Orlovima, koji bi trijumfom u tom meču stigli do četvrtfinala Dejvis kupa,  nastavili pohod ka Salatari i reprizi 2010. godine iz Beograda.

Kako je meč tekao pročitajte u nastavku teksta.

Nema predaha za Novaka Đokovića. Posle učešća na Završnom Mastersu u Torinu, najbolji teniser sveta pokušaće da donese Srbiji pobedu u duelu Dejvis kupa protiv Austrije u Insbruku.

Posle dramatičnog meča i trijumfa Dušana Lajovića nad Geraldom Melcerom, prvi reket sveta sastaje se sa domaćim teniserom Denisom Novakom, koji zauzima 118. mesto na ATP listi.

Nema sumnje da je Nole apsolutni favorit u ovom meču, pa bi njegova pobeda nad igračem protiv koga se u dosadašnjoj karijeri nije sastajao, predstavljala ogroman pomak Srbije ka četvrtfinalu Dejvis kupa.

U slučaju trijumfa najboljeg srpskog tenisera, naredni dubl duel ne bi imao nikakvu rezultatsku važnost. Filip Krajinović i Novak Đoković igrali bi za prestiž protiv Filipa Osvalda i Olivera Maraha.

Sva dešavanja sa ovog meča iz minuta u minut možete da pratite na portalu Srbija Danas.

Double BREAK in the second set 4:0. 💪💪💪💪 @DjokerNole #NoleFam #DavisCup pic.twitter.com/B70t5M2pi1

— #AlwaysProudOfNovak (@Slavica_NoleFam) November 26, 2021

First set 6:3. 💪💪💪

One more to go. @DjokerNole ❤️🇷🇸 #NoleFam pic.twitter.com/VULEXFZmXF

— #AlwaysProudOfNovak (@Slavica_NoleFam) November 26, 2021

First set 6-3! Idemo Team Serbia and @DjokerNole 🔥🇷🇸 pic.twitter.com/dxV1vl5FE0

— michel_itsme (@itsme_michel) November 26, 2021

Well, so far, the lesser Novak is holding up well. 2-2 pic.twitter.com/uiOz1ZwqQY

— Del🇪🇺 (@Stroppa_Del) November 26, 2021

Keothavong umpire

Idemo! pic.twitter.com/4MeN7QcBbH

— C Kristjánsdóttir ●🐊 (@CristinaNcl) November 26, 2021

Ajde Nole! pic.twitter.com/x1lx85K1NN

— C Kristjánsdóttir ●🐊 (@CristinaNcl) November 26, 2021

TOK MEČA.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak slistio Novaka za 2:0 protiv Austrije!

Izvor: B92, 26.Nov.2021

Novak Đoković je doneo pobedu Srbiji u duelu F grupe Dejvis kupa sa Austrijom...Najbolji teniser sveta je savladao 118. tenisera sveta, Denisa Novaka, 6:3, 6:2 i tako je Srbija povela sa 2-0...Izuzetno bitna pobeda, jer već u petak sledi ključni duel sa Nemcima koji može doneti našem timu plasman...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.