Izvor: Sportski Žurnal, 01.Apr.2014, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAMA HERC: Junačine Vladan i Marko



Ako je i od Vu­ji­na, mno­go je… A ne pi­ta ko­li­ko je na­ma bi­lo te­ško da opi­su­je­mo onu stra­ho­tu od nje­go­ve igre na EP u Dan­skoj gde smo ume­sto od­bra­ne sre­br­ne me­da­lje is­pa­li u pr­vom kru­gu i za­vr­ši­li na tri­na­e­stom me­stu. Još te­že nam je sa­da da go­vo­ri­mo o nje­go­vom po­na­ša­nju.
Igru smo ne­ka­ko i umu­lja­li, da ose­tlji­voj du­ši­ci, ka­kva je u ovog sta­si­tog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << dvo­me­tra­ša, ne bu­de baš to­li­ko te­ško, ali on ne sa­mo da ni­je pri­me­tio da smo mu gvi­ri­li kroz pr­ste, ne­go se to­li­ko uvre­dio da od EP ne­će ni da pri­ča sa no­vi­na­ri­ma.
Stvar­no smo gro­zni, a ne zna­mo ni da šu­ti­ra­mo. Do­du­še ka­ko ko­ji. Po­što mi ume­mo, a ima­mo i ne­ka­kvu igrač­ku pro­šlost on­da će­mo sad le­po i da pod­se­ti­mo na ne­ke bit­ne stva­ri. Na pri­mer na to da je­dan re­pre­zen­ta­ti­vac se­bi ne sme da do­zvo­li da se lju­ti ni na ko­ga, ka­mo­li na no­vi­na­re, i ka­mo­li kad igra is­pod sva­kog ni­voa.
Naj­ma­nje je bit­no to što mu u Ki­lu ne bi pa­lo na pa­met da ne sa­ra­đu­je sa me­di­ji­ma, naj­va­žni­je je da je za­bo­ra­vio osnov­no – da po­štu­je, za­stu­pa i bo­ri se za ugled svo­je otadž­bi­ne u dre­su sa dr­žav­nim gr­bom.
Ne zna­mo da li mu je ne­ko iz RS Sr­bi­je skre­nuo pa­žnju na to, vi­di­mo u re­pre­zen­ta­ci­ji ni­su. Se­lek­tor baš kao i Vu­jin gle­da naj­vi­še lič­na po­sla, pa mu, iz­gle­da, do­bro do­šao sva­ki pre­stup ovog go­ro­sta­sa ću­dlji­ve i uvre­dlji­ve pri­ro­de da bi ga iz­be­gao u re­pre­zen­ta­ci­ji. Ja­sno je da Ma­tić ne ume sa Mar­kom, pa ko ve­li mo­žda bu­de bo­lje bez nje­ga. Pi­ta­nje je sa kim ume. Ja­lo­va je to ra­ču­ni­ca, kao i sva­ka u na­ci­o­nal­noj se­lek­ci­ji. Još ža­lo­sni­je je to što je kre­nu­la po su­ko­bu Pe­tra Ne­na­di­ća i Vu­ji­na na kra­ju de­ba­kla na EP, pa je bi­lo i na­ga­đa­nja da le­vo­ru­ka bek­či­na ko­ja pra­vi ču­da u klu­bu gde mu je igra na spe­ci­fi­čan na­čin i pod­re­đe­na, ni­je uslo­vlja­vao do­la­zak Ne­na­di­ća u re­pre­zen­ta­ci­ju, i slič­no.
Is­pod sva­kog ni­voa za jed­nu ozbilj­nu re­pre­zen­ta­ci­ju. Za sva­ku re­pre­zen­ta­ci­ju. I za jed­nog se­lek­to­ra, i za vr­hun­ske igra­če. Po­sle se ču­di­mo što ne­ma do­brih re­zul­ta­ta, osim ako ni­smo do­ma­ći­ni. Ali, i to smo iz­bu­ba­li, čak ni Ve­lja Mar­ja­no­vić u do­gled­no vre­me ne mo­že da na­vu­če još ne­ko do­ma­ćin­stvo. Bar dok ne po­sta­ne pred­sed­nik IHF. Do­tle bi va­lja­lo da bar do­bi­je­mo su­vi­slo ob­ja­šnje­nje o to­me za­što je Vu­jin umo­ran za re­pre­zen­ta­ci­ju, a ni­je za Kil gde ne­mi­li­ce da­je po osam, de­vet go­lo­va i to sve u Li­gi šam­pi­o­na, za­što mu se to do­zvo­lja­va, kao i iz­be­ga­va­nje no­vi­na­ra, i za­što se pro­ble­mi i ne­su­gla­si­ce u re­pre­zen­ta­ci­ji ne raz­re­ša­va­ju već opa­sno na­go­mi­la­va­ju.
Ako Ma­tić sad ovo is­ko­ri­sti i iz­beg­ne ova­ko ubo­ji­tog Vu­ji­na (ka­kvo raz­u­me­va­nje za nje­gov umor ?!), ima mi da se na­lju­ti­mo, i to na sve, a od Sa­ve­za za­tra­ži­mo na­dok­na­du za po­moć se­lek­to­ru van te­re­na.
Na te­re­nu mu već ni­ko ne mo­že po­mo­ći.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.