DA LI JE OVO KRAJ: Mornar odustaje od ABA lige!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 18:03

DA LI JE OVO KRAJ: Mornar odustaje od ABA lige!

Finasijski problemi.

Košarkaški klub Mornar iz Bara odustaje od takmičenja u ABA ligi naredne sezone zbog finansijskih problema. Ovu informaciju preneo je "Lob Sport" i predstavlja ozbiljan udarac za regionalno takmičenje.

Mornar je redovan učesnik regionalne lige od 2016. godine i u tom periodu je kroz ovaj grad prošao ogroman broj igrača, a Barani su beležili odlične rezultate

Jedan od tvoraca barskog projekta, Đorđije Pavićević j>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ranije je najavio je ranije mogući rasplet i da nije isključeno da će se mesto u ABA ligi ustupiti drugom klubu.

- Ukoliko ne dođe do rešenja ustupićemo mesto nekom drugom klubu, ali trudićemo se da ne dođemo u tu situaciju. Ako ne nađemo potrebna sredstva za narednu sezonu, ja sam voljan, čak, i da ustupim svoje mesto nekim drugim ljudima, koji imaju volje i finansijske mogućnosti da održe klub u ABA ligi. To mi je cilj, jer svi dobro znamo šta i koliko ABA liga znači Mornaru, Baru, Crnoj Gori, ali i u regionu. Krajnji rok da zaokružimo finansijsku konstrukciju je 1. jul, jer bismo onda u tih 15-20 dana mogli da sklopimo kostur ekipe, i pripremimo se za sledeću sezonu - rekao je nedavno Pavićević.

Mornar se izdigao kao klub u drugoj deceniji 21. veka a najveći uspeh svakako jeste titule prvaka Crne Gore u sezoni 2017/2018 kada je u finalu savladana podgorička Budućnost.

Kada je ABA liga u pitanju najveći domet Barana bila su polufinala koja su uspevali da izbore u vrlo jakoj konkurenciji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.