Izvor: MozzartSport.com, 03.Maj.2021, 22:54

Cvajta: Briga više za HSV, stigla ga i Fortuna (VIDEO)

I sve posle pobede nad Karlsrueom od 3:2 u 95. minutu...

Sapliće se Hamburger na svojim utakmicama, nije dobio pet kola unazad, ali počeli su da ga sapleću i direktni rivali u borbi za to famozno treće mesto. Slavni klub, verovatno najveći evropski drugoligaš u ovom trenutku (uz Notingem Forest) opasno je ugrozio plasman u plej-of posle niza loših partija u finišu sezone, da bi se na sve to nadovezala velika pobeda Fortune iz Dizeldorfa nad Karlsrueom u odloženom susretu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 28. kola nemačke Cvajte - 3:2.

HSV sada nema velikog rivala samo u lokalnom Holštajn Kilu, jer je i Fortuna veoma "zainteresovana" da napadne Bundesligu u poslednje tri runde. Podsetimo, Kil (50 bodova) ima čak tri meča manje od Hamburgera i Fortune (oba tima po 52 boda) i na sve to pet od šest poslednjih mečeva igra kod kuće.

Kada su u pitanju HSV i Fortuna nekadašnji šampion Evrope ima ima nešto lakši raspored. Momke iz Dizeldorfa u poslednjem kolu čeka gostovanje trenutno drugoplasiranom Grojter Firtu...

Večeras su Fortunu do tri boda odveli mladi Japanac i junak trijumfa Šinta Apelkamp, strelac pobedonosnog pogotka u petom minutu sudijske nadoknade, odnosno trener Uve Resler koji ga je dvadesetak minuta ranije uveo u igru.

Karlsrue je vodio autogolom Dansa od 9. minuta. Izjednačio je David Kovnacki sa penala, preokret režirao Brendon Borelo, da bi novo poravnanja došlo posle gola Vaniceka, opet sa bele tačke.

Evo kako je sve to izgledalo, sa sve pogotkom iz 95. minuta mlađanog Apelkampa...

CVAJTA - ODLOŽENI MEČ 28. KOLA

Ponedeljak

Fortuna Dizeldorf - Karlsrue 3:2 (1:1)

/Kovnacki 35pen, Borelo 73, Apelkamp 90+5 - Danso 9ag, Vanicek 80pen/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.