Čuveni italijanski defanzivac preuzeo Albance

Izvor: Mondo, 19.Jul.2017, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuveni italijanski defanzivac preuzeo Albance

Bivši reprezentativac "azura" novi selektor Albanije.

Foto: Guliver/Getty images/Alex Livesey

Kristijan Panući imenovan je za novog selektora fudbalske reprezentacije Albanije.

Predsednik tamošnjeg Fudbalskog saveza, Armand Duka, rekao je da je 44-godišnji Panuči angažovan da predvodi tim kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine i na završnom turniru, ako se Albanija plasira.

"Moj jedini cilj je da Albanija igra na Evropskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prvenstvu 2020. godine", rekao je bivši italijanski reprezentativac, koji je u karijeri igrao za Milan, Inter, Romu i Real Madrid.

Kao trener, Panući je bio asistent Fabiju Kapelu u ruskoj reprezentaciji, a trenirao je Livorno i Ternanu.

Na mesto selektora Albanije, došao je umesto Đovanija de Bjazija koji je prošlog meseca podneo ostavku.

Reprezentacija Albanije je sa De Bjazijem prošle godine prvi put igrala na nekom velikom turniru, na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, gde je učešće završila u grupnoj fazi.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.