Ćurčić sa proverenim snagama na Azerbejdžan i Dansku

Izvor: Press, 30.Maj.2015, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćurčić sa proverenim snagama na Azerbejdžan i Dansku

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić saopštio je danas spisak igrača za predstojeću prijateljsku utakmicu sa Azerbejdžanom i kvalfikacioni meč za Evropsko prvenstvo sa Danskom.
       Ćurčić je rekao danas da je pred njegovom ekipom najvažnija utakmica u kvalfikacionom ciklusu za >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Evropsko prvenstvo i dodao da je timu potrebna pobeda protiv Danske kako bi nacionalna selekcija zadržala šanse da se izbori treće mesto i nađe se u baražu. "Potrebna nam je pobeda. Mi moramo mnogo toga da posvetimo napadu, organizaciji napada, pozabaviti se taktičim stvarima kako da ugrozimo gol protivnika. Ne smemo da uđemo u utakmicu kao protiv Portugala, gde smo već posle 10 minuta morali da jurimo rezultat.  Ne znači da defanzivne stvari treba da zanemarimo ili stavimo u drugi plan defanziva je osnov da bi se dobila utakmica", rekao je Čurčić novinarima u Beogradu. "Meč je od presudnog značaja. Danska nas je nadigrala u Beogradu. Ipak, mi verujemo u svoje kvalitete. Želimo da vratimo veru u ovu reprezentaciju", dodao je on. Meč protiv Azerbejdžana će se igrati u austrijskom Sankt Pelten 7. juna. Susret protiv Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo na rasporedu je 13. juna u Kopenhagenu. Srbija posle četiri odigrane utakmice u kvalfikacionoj Grupi I zauzima četvrto mesto sa jednim bodom i ima male šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Upitan da prokomentariše formu reprezentativaca, Ćurčić je rekao da je situacija bolja nego na prethodnom okupljanju u martu.

"Nešto je bolja situacija nego pre... Neki više igraju, neki manje. Aleksandar Kolarov je postao standardan u Mančester sitiju, dok Adem Ljajić sada više ulazi s klupe. U principu mislim da su igrači sada standardniji nego na prethodnom okupljanju", rekao je Ćurčić. Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) sredinom juna doneće konačnu odluku o žalbi Srbije na odluku Evropske fudbalske unije (UEFA) da joj se oduzmu tri boda zbog nereda na utakmici sa Albanijom prošle godine u Beogradu. "Ako bude pozitivno i napravimo dobar rezultat protiv Danske, onda imamo velike šanse da se nađemo na EP. Siguran sam da bi se igračima posle toga povratilo samopouzdanje. Mada, mi se ne nadamo previše. Bitno nam je da na terenu napravimo rezultat", rekao je Ćurčić. On je dodao da su sa spiska reprezentacije izostavljeni Dušan Tadić i Duško Tošić zbog povreda, a da je Živko Živković dobio prednost u odnosu na Milana Lukača, jer je u poslednjih šest meseci bio standardan na golu Partizana.

Na Čurčićevom spisku su: 
Golmani: Vladimir Stojković (Makabi, Haifa), Željko Brkić (Kaljari) i Živko Živković (Partizan).

Odbrambeni igrači: Dušan Basta (Lacio), Nenad Tomović (Fiorentina), Branislav Ivanović (Čelzi), Nikola Maksimović (Torino), Matija Nastasić (Šalke), Stefan Mitrović (Frajburg, Nemačka), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Ivan Obradović (Mehelen).

Vezni red: Radosav Petrović (Dinamo, Kijev), Ljubomir Fejsa (Benfika), Nemanja Matić (Čelzi), Nemanja Gudelj (Alkmar), Luka Milivojević (Olimpijakos), Filip Đuričić (Sautempton), Adem Ljajić (Roma), Zoran Tošić (CSKA, Moskva) i  Filip Kostić (Štutgart).

Napadači: Aleksandar Mitrović (Anderleht), Lazar Marković (Liverpul) i Petar Škuletić (Lokomotiva, Moskva).
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.