Izvor: MozzartSport.com, 28.Avg.2020, 09:56

Čuka na testu u Milanovcu, golovi u Inđiji

Dva uvodna meča 6. kola Superlige su na programu večeras

Pažnju srpske fudbalske javnosti prikupiće dueli Vojvodine i Partizana, odnosno Crvene zvezde i TSC-a, dok će ostali izazivači za izlazak na evropsku scenu pokušati da iskoriste rezultate dva derbija 6. kola Superlige. Pre svega Čukarički, koji bi trebalo da ima nešto lakši zadatak od pomenutog kvarteta. Ne i sasvim lak...

Čuka, recimo, putuje večeras na noge Metalcu (19.00), koji u Gornjem Milanovcu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << još nije izgubio. Pred Metalcem je još jedan težak izazov. Posle teškog gostovanja TSC-u, sa koga se ekipa Žarka Lazetića vratila trijumfalno, komplikovan ispit je pred Šerpašima. Na stadion kraj Despotovice dolazi izuzetno opasan rival, koji je posle Partizana najefikasniji u ligi. Sastav sa Banovog brda je jedine bodove ispustio kad je protiv Vojvodine izgubio dva gola prednosti i morao da se zadovolji remijem od 2:2, pa je to karta na koju igra povratnik u drušvo najboljih. Zanimljivo, gol na obe strane obeležio je oba gostovanja Brđana, dok je GG zaokružen i na dosadašnje dve utakmice Metalca na domaćem terenu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Trener Aleksandar Veselinović u svojim redovima ima trojicu igrača koji su ostavili dubok trag u Gornjem Milanovcu. Golman Nemanja Belić je tokom bogate karijere nosio dres Metalca, u periodu od 2015. do 2017. godine. Branio je na 70 mečeva za klub iz Gornjeg Milanovca, pre dolaska na Banovo brdo. Član Plavih bio je i Vinsent Eze, koji je u 13 mečeva postigao osam golova. Takođe, desni bek Nikola Ćirković je za Šerpaše odigrao čak 115 mečeva, 28 puta bio strelac. Doduše, tada je igrao na poziciji napadača, a dok je bio u Metalcu stigao je i do dresa reprezentacije Srbije.

"Činjenica je da smo imali nešto lakši raspored, ali svaka pobeda se jednako vrednuje. Zaista sada ne razmišljamo o onome što sledi, već samo o Metalcu. Osvojili smo 13 od mogućih 15 bodova, dobro igramo, postižemo dosta golova... To je sada najbitnije, ali moramo da nastavimo u istom ritmu", istakao je Nikola Ćirković za klupski sajt.

Golova bi trebalo da bude i u Inđiji, prvenstveno zbog toga što je na svih pet utakmica Javora u ovoj sezoni palo makar tri pogotka (17.00). Domaćin je osvojio tri boda, dok je Javor uspešniji sa devet.

Šef stručnog štaba belo-zelenih Bratislav Živković ističe da je duel sa Partizanom sada prošlost, a da sledi novi težak meč protiv neugodnog rivala.

"Iza nas je gostovanje Partizanu koje nismo odigrali onako kako smo želeli i kako smo pripremali utakmicu. Predstoji nam jedan težak meč protiv ekipe koja već ima tri pobede. Trudimo se da se koncentrišemo na tu utakmicu, već smo uradili analizu i pokušaćemo da odigramo kao što smo odigrali onu protiv Napretka – borbeno, agresivno i na rezultat. Mihajlov još nije na raspolaganju, Dimitrijević i Cucin se vraćaju. Mislim da ćemo imati dobar tim koji nam može doneti tri boda", rekao je Živković.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sa druge strane, kormilar Ivanjičana Igor Bondžulić pohvalio je Inđiju i istakao da njegovu ekipu očekuje naporan meč.

"Mislim da ima dosta timova sličnog kvaliteta. Inđija, bez obzira na to što je osvojila tri boda, ima kvalitet, dosta iskusnih igrača, nekih koji su dugo igrali u inostranstvu. Možda je njihov problem to što su se kasno okupili. Sve ekipe koje su kasnile sa pojačanjima imaju problema na startu prvenstva. Bez obzira na sve, mislim da oni imaju kvalitet i da će vremenom igrati onako kako se očekuje. Iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje. Ne možemo računati poraz od Partizana, jer je kvalitet naša vodeća tri-četiri kluba kvalitet ogroman. Inđija će sa puno elana ući u ovu utakmicu, sa mnogo želje da nas pobedi. Moramo biti koncentrisani, imati stepen spremnosti i odgovornosti i pokušati da zabeležimo pozitivan rezultat", ocenio je Bondžulić.

SUPERLIGA - 6. KOLO

Petak

17.00: (2,55) Inđija (3,20) Javor (2,85)

19.00: (5,20) Metalac (3,70) Čukarički (1,70)

Subota

17.00: (3,00) Rad (3,20) Napredak (2,45)

19.30: (3,10) Novi Pazar (3,35) Radnik (2,30)

19.30: (4,00) Zlatibor (3,45) Mladost Lučani (1,95)

19.30: (2,65) OFK Bačka (3,20) Voždovac (2,75)

19.30: (1,60) Radnički Niš (3,80) Proleter NS (6,00)

Nedelja

18.45: (2,95) Vojvodina (3,30) Partizan (2,45)

20.00: (4,20) Mačva (3,45) Spartak (1,90)

21.00: (1,20) Crvena zvezda (6,75) TSC (14,0)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.