Čuka je bila HRABRA na severu: Nula za VELIKU nadu!

Izvor: Mondo, 25.Jul.2019, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuka je bila HRABRA na severu: "Nula" za VELIKU nadu!

Fudbaleri Čukaričkog odigrali odličan meč protiv Moldea u Norveškoj. Završili su duel sa igračem manje, ali i sa dokazom da mogu da igraju protiv favorita sa severa.

Čukarički će se ponosan i dodatno motivisan vratiti iz Skandinavije u Beograd.

Ekipa Aleksandra Veselinovića istrčala je u četvrtak na teren lidera norveškog prvenstva i dokazala da može da se nosi sa timom koji je dva puta u poslednjih šest godina igrao grupnu fazu Lige Evrope. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Na stadionu gde je pre manje od godinu dana "pao" Zenit (2:1), večeras nije bilo golova, ali jeste svega što fudbal čini lepim.

Molde - Čukarički 0:0

Blistao je čuvar mreže srpskog tima Nemanja Belić, zadržao nalete domaćih i na momente impresivno sačuvao svoju mrežu. Pre svega zahvaljujući njegovim reakcijama, Beograđani su na poluvremenu imali "nulu" i šansu da bez nervoze shvate da mogu da igraju protiv domaćih.

A, onda su krenuli u napad.

Odmah posle pauze, mladi centarfor Slobodan Tedić zapretio je domaćima i najavio da će Čuka igrati na pobedu.

Gađali su posle njega i Samjuel Ovusu (50. minut), Stefan Kovač (55. minut), pa je opet pokušao Tedić u 68. minutu, na asistenciju Miroslava Bogosavca. I zaista je šteta što "brđani" nisu iskoristili nijednu od tih prilika, posle kojih je Molde ponovo krenuo u ofanzivu.

Najbolji igrač Norvežana, Magnus Volf Ejkrem, dobro je šutirao u 76. minutu i ponovo je Belić pokazao da je ovo bio njegov meč.

Uoči završnice, škotski sudija Don Robertson nije uvažio apele gostiju da dosudi penal zbog starta Bjornbaka na Tediću, a talentovani špic je nekoliko minuta kasnije ušao u još jednu šansu. I to veliku!

Pogledajte.

Izvor: MONDO/Nebojša Petrović

Nažalost, mreža Moldea nije se zatresla, a Čuka je do kraja utakmice ostala sa igračem manje, jer je rezervista Veljko Birmančević za pola sata na terenu dobio dva žuta kartona i morao da napusti igru.

"Brđani" će sledeće nedelje igrati na Banovom brdu bez odličnog ofanzivca, ali se verom u pobedu i u eliminaciju favorita, čime bi Čukarički prvi put preskočio dve evro-prepreke i nastupio u 3. kolu kvalifikacija.

Pobednika ovog dvomeča na sledećem stepeniku čeka bolji iz duela Aris (Grčka) - AEL (Kipar).

MOLDE: Kraninks - Haraldsejd, Bjornbak, Foren, Haugen - Aursnes, Husain - Hestad, Ejkrem (od 77' Sjolstad), Omojžuanfo - Leke (od 66' Boli)

ČUKARIČKI: Belić - Ćirković, Šapić, Puškarić, Bogosavac - Kovač (od 84' Aleksić), Docić - Ovusu, Stojanović (od 62' Birmančević), Đorđević - Tedić.

Iz minuta u minut:

MOLDE - ČUKARIČKI 0:0

- 96. minut

Kraj utakmice koja je klasičan primer da 0:0 ne mora uvek da bude najnepopularniji fudbalski rezultat.

Pogledajte poslednju akciju.

Izvor: MONDO/Neša Petrović

- 94. minut

Čukarički će završiti meč sa igračem manje, jer je Birmančević za 32 minuta na terenu dobio dva žuta kartona. To znači da neće igrati u revanšu sledeće nedelje.

- 89. minut

ZAMALO! TEDIĆ!

Izvor: MONDO/Nebojša Petrović

- 82. Penal za Čuku? Ipak ne...

Ovusu je duplim pasom sa Ćirkovicem probio po desnom boku i centrirao, Tedić je u prvom kontaktu sa loptom proklizao, ali je utisak da mu je u tome malo pomogao i norveški defanzivac Bjornbak. Po mišljenju Robertsona, bez dovoljno inteziteta za najstrožu kaznu.

Na drugoj strani, Belić dovodi do ludila Omožuanfoa.

- 76. minut

Bravura Belića! "Izvadio" je loptu koju su svi već videli u golu! Šutirao je Ejkrem, pa minut kasnije izašao iz igre. On je najbolji igrač domaćih.

- 73. minut

Retko Norvežani u drugom poluvremenu prete Beliću. U ovoj situaciji Omožuanfo nije prihvatio loptu...

Izvor: MONDO/Neša Petrović

- 71. minut

Jedna od retkrih prilika za Molde...

Omožuanfo je umakao pažnji Puškarića, ali je njegova dijagonala završila daleko od Belićevog gola.

- 68. minut

Još jedna šansa za Čuku...

Sada je Bogosavac odradio najveći deo posla i omogućio Tediću da ponovo stavi Kraninksa na velika iskušenja.

- Još jedna pretnja po gol Moldea. Pogledajte.

Izvor: MONDO/Neša Petrović

- 62. minut

Prva izmena u Čukaričkom. Izlazi Luka Stojanović, na terenu je Veljko Birmančević. To podrazumeva još ofanzivniji Čukarički u nastavku utakmice.

Foto: MONDO/Neša Petrović

- Među 4.000 navijača na prelepom "Aker" stadionu u Moldeu ima i nekoliko prijatelja beogradskog kluba koji u društvu direktora Čukaričkog Vladimira Matijaševića prate dešavanja na terenu i konačno imaju priliku da skaču sa svojih mesta. "Brđani" u drugom poluvremenu nisu više u podređenom položaju. Naprotiv...

- 55. minut

Čukarički sve opasniji!

Sada je Kovač došao u zonu šuta, lepo odmerio i plasirao udarac. Ipak, falilo je oštrine...

- 51. minut

Čukarički blizu vođstva!

Puškarić je odlično izneo loptu na polovinu protivničkog tima, Kovač je prosledio ka Ovusuu, koji se oslobodio dva igrača Moldea, opalio sa ivice šesnaesterca, a Kraninks vrhovima prstiju izbio u korner.

- 50. minut

Drugo poluvreme počinje odličnim udarcem najboljeg strelca Čukaričkog u dosadašnjem toku kvalifikacija Slobodana Tedića. Da li je to najava bolje igre Veselinovićevog tima u nastavku meča.

- 45. minut

Mnogo sreće za Čukarički! Posle slobodnog udarca i karambola u kaznenom prostoru gostiju, lopta je posle šuta Džejmsa pogodila Kovača, promenila pravac i za par centimetara završila u korneru umesto u mreži. Odlično izdanje u prvom poluvremenu Nemanja Belić kruniše još jednom sigurnom intervencijom, posle pokušaja Huseina.

- 37. minut

Mogao je Luka Stojanović da se nađe u velikoj šansi, ali je posle odlične kombinacije sa Tedićem otišao suviše iskosa i omogućio Kraninsku da lako interveniše. Odmah potom, Belić je na suprotnoj strani bio na novom iskušenju, posle šute Ejkrema iz prve.

- 35. minut

Čukarički pokušava da se oslobodi pritiska. Đorđević je u 30. minutu namestio loptu na levu nogu i šutirao sa kapice šesnaesterca, ali nije pogodio okvir gola. A u naredna tri minuta u centru pažnje bio je golman Čukaričkog, Belić. Najpre je nogama zaustavio šut iz okreta Omojžuanfoa, a zatim osujetio i opasne pokušaje Ejkrema i Džejmsa.

- 31. minut

Velika prilika za Molde. Ejrik Hestad imao je dobru šansu da donese prednost domaćima, ali je golman Čukaričkog Nemanja Belić odbranio.

- 23. minut

Neša Petrović javlja da početak utakmice protiče u dominaciji fudbalera Moldea, ali da za sada nije bilo veće opasnosti po golmana Nemanju Belića.

Očigledno je da desni bek Nikola Ćirković ima problema sa lucidnim Norvežaninom nigerijskog porekla Ohijem Omojuanfom. Prvi konkretniji pokušaj Čukarickog beležimo u 23. minutu, kada je šut Ovusua završio preko gola.

Izvor: MONDO/Neša Petrović

Boris Kopitović, Defanzivac "brđana" i potencijalno pojačanje Partizana, ne igra zbog povišene temperature.

Foto: MONDO/Neša Petrović

Lider norveškog prvenstva dočekuje "brđane" na svom "Aker" stadionu, koji ima kapacitet od 11.800 mesta i poznato je da pruža veliku pomoć domaćem timu, učesniku grupne faze Lige šampiona krajem prošlog veka.

Pisali smo već o tome da je aktuelni sastav Moldea u dobroj meri sastavio Ole Gunar Solskjer, igračka i trenerska legenda kluba, koji je u decembru otišao na klupu Mančester junajteda. Sada je šef stručnog štaba njegov dugogodišnji pomoćnik Erling Moe, a najveća zvezda ekipe je polušpic Magnus Volf Ejkrem (28), koji je takođe kao mlad bio na Old Trafordu.

/Naredni rival Čuke: "Naplatili" Solskjera, pa trošili!/

Izveštač MONDA Nebojša Petrović u Norveškoj prati ovaj meč, pa pogledajte kako izgleda izbliza stadion Moldea.

Izvor: MONDO/Neša Petrović

U najavi utakmice, Veselinović je podsetio da je Molde u svom domu pobedio i ruski Zenit, uz posed lopte od 61 odsto, što je posebno naglasio.

"Ekipa su koja je veoma iskusna, igraju dominantan fudbal, kroz posed, nekarakterističan za skandinavsko područje, više liče na neku ekipu sa Pirineja", izjavio je on, dočaravajući ovdašnjoj javnosti izgled i snagu norveškog kluba.

Koliko će Čuka biti u stanju da se suprotstavi favoritu, saznaćemo od 19 časova.

Foto: MONDO/Neša Petrović

Pratite tekstualni prenos uz MONDO.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.