Čudesni Lebron spasao Kavse i spremio metlu za Toronto

Izvor: N1 televizija, 06.Maj.2018, 05:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudesni Lebron spasao Kavse i spremio metlu za Toronto

Klivlend Kavalirsi slavili su u trećem meču polufinalne serije istočne konferencije kod kuće protiv Toronto Reptorsa 105:103 košem Lebrona Džejmsa u poslednjim trenucima. Time su poveli 3:0 i najavili brz završetak serije.

Kavsi su bili dominantni prvo poluvreme, koje su završili sa +15. Ni posle treće četvrtine nije delovalo da pobeda može da im izmakne. Međutim, sve se promenilo u poslednjih 10 minuta. Klivlend je ušao sa prednošću od 14 poena razlike (79:65), ali >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << onda su Reptorsi ozbiljno proigrali. Rapidno su topili zaostatak, da bi Ou Dži Anunobi osam sekundi pre kraja pogodio trojku za izjednačenje 103:103. Praktično su se već svi spremali za produžetak, ali samo se Džejms spremao za poslednji napad. Za osam sekundi je prešao ceo teren i izvanrednim floperom iz nimalo lake pozicije pogodio koš i samim tim doneo veliku pobedu Kavsima.

Pored tog koša Džejms je bio najefikasniji sa 38 poena uz šut iz igre 14/26 (1/4 za tri), imao je i sedam asistencija, šest skokova, tri ukradene i četiri izgubljene lopte. Podršku je imao u dabl dabl Kevinu Lavu sa 21 poenom i 16 skokova, kao i u Kajlu Korveru sa 18 pogodaka. Kod Toronta Kajl Lauri zabeležio je 27 poena i sedam asistencija, a već spomenuti Anunobi imao je 18 poena uz četiri trojke iz sedam pokušaja.

Četvrta, potencijalno i poslednja utakmica serije igra se takođe u Klivlendu, u noći između ponedeljka i utorka od 2,30.

U veoma neizvesnoj trećoj utakmici polufinala Istoka Boston je kao gost savladao Filadelfiju posle produžetka 101:98 i došao do vođstva od 3:0 u seriji, prednosti koju niko nikada u NBA plej-ofu nije nadoknadio.

Junak pobede gostiju bio je Al Horford, koji je postigao poslednja četiri poena, od čega koš pet sekundi pre kraja produžetka za preokret. Posle tog koša tragičar Ben Simons izgubio je loptu, drugu u produžetku i dozvolio Horfordu da sa linije slobodnih bacanja overi trijumf. Pre toga u 48 minuta vodio se pravi rat u gradu bratske ljubavi.

Seltiksi su bili bolji u prvom poluvremenu, imali su i dvocifrenu prednost, ali se domaćin vratio i viđena je prava drama u finišu. Filadelfija je nepun minut pre kraja povela 87:85, ali je u kratkom vremenskom intervalu primila četiri poena i delovalo je da će Boston odneti pobedu. Ipak, Marko Belineli koji je sjajno igrao u finišu, postigao je koš za produžetak. A u njemu Filadelfija je vodila 98:94, ali je dozvolila da za 65 sekundi primi čak sedam poena i na kraju je izgubila, praktično dobijen meč.

Kod Seltiksa Džejson Tejtum je postigao 24 poena, Teri Rozir 18 poena, uz ukradenu loptu kod vođstva Filadelfije 98:96 40-ak sekundi pre kraja. Na drugoj strani Džoel Embid je zabeležio dabl dabl od 22 poena i 19 skokova, ali je imao šuz iz igre 10/26. Džej Džej Redik je postigao 18, Simons 16, Iljasova 14, Belineli 12 a Dario Šarič 11 poena uz pet skokova i po tri asistencije i ukradene lopte. Četvrti meč, potencijalno i poslednji na programu je u noći ponedeljka na utorak od 2 časa a Boston vodi 3:0. Inače niko u istoriji NBA plej-ofa nije se vratio posle deficita od tri meča u seriji.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

(VIDEO) OVAJ ČOVEK JE PROSTO NEZAUSTAVLJIV! Lebron neverovatnim košem u poslednjoj sekundi doneo trijumf Kavsima i spremio metlu za Toronto!

Izvor: Kurir, 06.Maj.2018

Klivlend Kavalirsi slavili su u trećem meču polufinalne serije istočne konferencije kod kuće protiv Toronto Reptorsa 105:103 poenima neverovatnog Lebrona Džejmsa u poslednjim trenucima utakmice.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.