Crveni vitezovi još bez ponude

Izvor: B92, 26.Mar.2010, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Crveni vitezovi' još bez ponude

Konzorcijum 'Crveni vitezivi' saopštio je da neće predati ponudu za kupovinu Mančester junajteda pre kraja ove sezone.

Cilj grupe Junajtedovih navijača je da otkupe klub od Malkoma Glejzera, ali za to neće biti spremni pre kraja sezone. "Nastavićemo sa radom, ali ne očekujemo da će ponuda biti spremna pre kraja sezone", saopšteno je iz grupe koju predvode ekonomista Džim O'Nil, advokat Mark Ravilson i finansijer Kit Haris.

Amerikanac Malkom Glejzer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je 2005. godine otkupio klub za 800 miliona funti, ali je dug kluba godinama rastao pa sada iznosi preko 700 miliona funti, što je glavni razlog frustracije navijača.

'Crveni vitezovi' su kao savetnika unajmili japansku investicionu banku Nomura da im pomogne da sklope ponudu koja će zainteresovati Glejzera koji je izjavio da klub nije na prodaju. Grupa ističe da je sve veći broj navijača koji žele da investiraju tako da ponuda iz dana u dan raste.

Na svakom meču na 'Old Trafordu' sve je više navijača koji protestuju protiv porodice Glezjer noseći šalove zeleno-zlatne boje Njutn Hita, originalne boje kluba koji je 1902. godine promenio ime u Mančester juajted. Zeleno-zlatni šal nosio je i Dejvid Bekam kada je sa Milanom gostovao na 'Teatru snova' u Ligi šampiona.

'Crveni vitezovi' veruju da će im biti potrebno da skupe između 800 miliona i jedne milijarde funti kako bi njihova ponuda bila ozbiljna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.