Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2021, 13:03

Crvendakić: Skok će biti naša prednost protiv Španjolki

Košarkašice Srbije se u četvrtfinalu sastaju sa domaćinom završnog turnira i braniocem titule

Nisu imale sreće srpske košarkašice. Posle tri pobede u grupi, za rivala u četvrtfinalu dobile su Španiju - branioca trona i domaćina turnira. Ipak, na putu ka medalji je bilo očekivano da će se putevi naše i španske selekcije ukrstiti. Posle sutrašnjeg duela iz borbe za odličja ispada jedan od favorita za najsjajnije (sreda, 21.00).

|

Kompletna ponuda >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na www.mozzartbet.com

Španija je izgubila na otvaranju prvenstva od Belorusije, to je dovelo u situaciju da za četvrtfinale bori sa Crnom Gorom, koju je ipak lako savladala. Tako je zakazala megdan sa Srbijom, koja brani bronzu sa minule smotre.

Aleksandra Crvendakić ističe da protiv Španjolki greške moraju da se svedu na minimum, kao i da bi prednost naše selekcija mogla da bude visina.

"Sigurno će biti veoma dobra utakmica, jer se do sada nismo sastajali sa Španijom u četvrtfinalu. Igramo protiv domaćina koji brani titulu prvaka Evrope, tako da treba da budemo maksimalno fokusirane na našu igru pošto neće biti mesta za mnogo grešaka. Svakako da neće biti lako igrati utakmicu na kojoj će cela dvorana navijati za njih, ali, opet, ako naš fokus bude na nivou i svaka igračica uradi ono što je potrebno da dobijemo utakmicu, neće biti problema. Imamo višu ekipu, višu petorku i mislim da će skok biti naša prednost na toj utakmici".

Na prethodnom Evropskom prvenstvu Srbija i Španija su megdan delile u polufinalu, kao i na Olimpijskim igrama u Riju, a interesantno je da će biti rivali i u grupnoj fazi Olimpijskog turnira u Tokiju.

Ivon Anderson tvrdi da će sve zavisiti od naših košarkašica.

"Očekuje nas izazovan duel. Znamo da su utakmice protiv njih uvek veliki mečevi i, iako imaju nešto drugačiji tim, očekujem da će to biti ona ista stara velika ekipa. Mi moramo da se izdignemo, spremne da prihvatimo izazov i odigramo onako kako smo trenirale i pripremale se sve ovo vreme. Potreban nam je totalni fokus, o tome smo stalno pričale. Nije pitanje šta će one uraditi, već šta ćemo mi, a ako smo fokusirane na zadatke u odbrani i napadu, onda smo samouverene da možemo da dobijemo rezultat koji želimo. Na kraju, mislim da će sve zavisiti isključivo od nas".

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.