Crvena zvezda izgubila od Šolea

Izvor: RTS, 15.Dec.2009, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda izgubila od Šolea

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Šoleu od istoimenog francuskog predstavnika sa 79:70 (20:15, 19:20, 20:14, 20:21), u utakmici četvrtog kola F grupe Evrokupa.

Crveno-belima je to bio prvi poraz u takmičenju, dok je Šole zabeležio drugu pobedu.

Domaći košarkaši su bolje počeli utakmicu i u prvih nekoliko minuta došli do šest poena prednosti (16:10).  Igrači beogradskog tima u tim trenucima nisu imali rešenja da zaustave raspoloženog Semija Meiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je postigao čak devet poena za Šole.

Francuski tim je i u većem delu druge deonice uspevao da sačuva nekoliko poena prednosti, ali su crveno-beli predvođeni Amerikancem Majkom Tejlorom u 17. minutu došli do izjednačenja (28:28).

Ipak, u završnici druge četvrtine razigrao se Litvanac Arvidas Eitutavičijus, koji je Šoleu doneo vođstvo od 39:35.

Crveno-beli su u 22. minutu ponovo stigli do izjednačenja (39:39), ali su se tu i zaustavili. Meija je, uz pomoć Kevina Serafina, iskoristio Zvezdinu lošu igru  u trećoj četvrtini, pa je francuska ekipa u 28. minutu, prvi put na utakmici, povela sa deset poena (55:45).

Posle tri minuta igre u poslednjoj četvrtini, košarkaši beogradske ekipe vratili su se na "minus četiri" (59:63). Usledila je nova Šoleova serija , koji je ponovo, predvođen Meijom i Eitutavičijusom, došao do ubedljivih 72:59 u 37. minutu.

Poenima Vuka Radivojevića sa linije za slobodna bacanja crveno-beli su u poslednjem minutu uspeli da smanje na 70:76,

Najbolji akter utakmice bio je Meija sa 35 poena, dok je Serafin na to dodao još 16, a Eitutavičijus 13 poena.

U beoradskoj ekipi najefikasniji bio je Elmedin Kikanović sa 22 poena, a Radivojević je postigao deset poena.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.