Crno-beli na korak od četvrtfinala

Izvor: Glas javnosti, 26.Feb.2010, 07:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crno-beli na korak od četvrtfinala

BEOGRAD - Košarkaši Partizana pobedili su sinoć atinski Marusi sa 79:76 (21:24, 19:21, 18:11, 21:20), u utakmici četvrtog kola Grupe E Top 16 faze Evrolige, i načinili značajan korak ka plasmanu u četvrtfinale tog takmičenja.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Lester Mekejleb sa 20 poena, Lorens Roberts dodao je 14 uz devet uhvaćenih lopti, dok je Aleks Marić ubacio 11 poena uz sedam skokova.

U timu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Marusija Mihalis Pelekanos bio je najefikasniji sa 19 poena, dok je Kostas Kajmakoglu postigao 14 poena, a Bili Kiz i Džemon Lukas dodali su po 11. Marusi je u prošlom kolu u Atini pobedio Partizan sa 57:49. Partizan sada ima tri pobede i jedan poraz, dok je Marusi zabeležio po dve pobede i poraza.

U bučnoj atmosferi velikih utakmica, Partizan je počeo prilično nepovezano u odbrani, što su koristili gostujući igrači postižući poene iz svih pozicija.

Lukas i Džered Homen predvodili su u napadu Marusi, koji gotovo da nije imao promašaj u prvoj četvrtini.

Partizan je u napadu imao problema da se izbori sa agresivnom i angažovanom odbranom, tako da je uglavnom rezultatski zaostajao u prvih 10 minuta.

Trener Partizana Duško Vujošević isprobao je sve igrače na terenu, ali su crno-beli samo dva puta uspeli da izjednače (9:9 i 21:21).

Pauza između četvrtina nije donela promena na terenu, pošto je Marusi nastavio da igra rasterećeno i da pogađa šuteve sa distance, koje su igrači Partizana slabo branili. Posebno su bili precizni Pelekanos i Kajmakoglu, koji su u prvom poluvremenu postigli šest od osam "trojki" za Marusi.

Grčki tim imao je pred kraj poluvremena samo jedan promašaj za tri poena od osam pokušaja, a do kraja poluvremena bilo je 8/11. Crno-beli nisu uspeli da kontrolišu skok, što im je bilo jedno od glavnih oružja u Evropi ove sezone, a nisu imali rešenja ni za angažovanu odbranu atinske ekipe. Na ruku Marusiju išlo je i neuobičajeno mnogo grešaka domaće ekipe. Najveća prednost Atinjana iznosila je osam poena, koju su imali u dva navrata (37:29, 43:35).

Partizan je dobro počeo treću četvrtinu, popravio je odbranu i serijom od 4:0 približio se na 44:45, da bi Dušan Kecman "trojkom" izjednačio na 47:47. Posle toga igralo se koš za koš, a crno-beli su poveli prvi put na meču "trojkom" Jana Veselija dva i po minuta pre kraja deonice 54:52. Aleksandar Rašić je zatim, povisio prednost domaćina na 56:53, ali je Kiz pogodio sva tri bacanja za izjednačenje. Veseli je u finišu deonice postigao poene za 58:56 pred poslednjih 10 minuta.

Mekejleb je postigao dva poena na početku poslednje četvrtine za najveću prednost Partizana od četiri poena 60:54. Delovalo je za trenutak da su crno-beli definitivno preokrenuli meč, ali je Marusi odgovorio munjevitom serijom od 8:0, koju je sa dve "trojke" predvodio Pelekanos. Bek Atinjana imao je posle toga pet postignutih "trojki" bez promašaja.

Dugo je Partizan stizao tu prednost i ponovo uspeo da dođe do rezultatske "klackalice", a onda je tri minuta pre kraja Roberts postigao pet poena, a Mekejleb jedan za najveće vođstvo crno-belih na meču 74:68. Marusi, međutim, nije pomišljao na predaju, iako je do kraja meča ostalo još dva minuta. Snažnom odbranom, koju su igrali skoro sve vreme, uspeli su da zaustave nalet Partizana, a Lukas je sa četiri vezana poena priveo svoj tim na 74:72 u poslednjem minutu.

Partizan je, međutim, u penal završnici uspeo da sačuva prednost.

U sledećem, petom kolu 4. marta, Partizan će dočekati Panatinaikos.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.