Crno-beli hvataju priključak

Izvor: RTS, 25.Okt.2012, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crno-beli hvataju priključak

Lijetuvos Ritas - Partizan 58:48 (23:20, 17:11, 15:17, 3:0). Mlada ekipa Partizana je zrela za prvu pobedu u ovosezonskoj Evroligi. „Crno-beli" posle nesrećno izgubljenog meča protiv CSKA, idu u goste Lijetuvos Ritasu, direktnom protivniku za narednu fazu elitnog takmičenja. Pobeda je već sada imperativ, a izabranici Duška Vujoševića su zreli da je ostvare. Promene rezultata pratite na Internet portalu RTS-a. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

19.56 - Posle treće četvrtine Partizan gubi rezultatom 55:48. 

19.27 - Lijetuvos Ritas - Partizan 40:31, poluvreme. 

 

18.48 - Nakon prve četvrtine Lijetuvos vodi sa 23:20. 

18.36 - Trenutni rezultat je 12:8 za Partizan 

18.30 - Počeo meč između Partizana i Lijetuvos Ritasa. 

Prošle nedelje Partizanova deca bila su na korak do čuda. Samo nekoliko lopti ih je delilo da srpski šampion sruši evropski „drim-tim", ekipu moskovskog CSKA. Ako su na tom meču pokazali da mogu protiv najboljih, izabranici Duška Vujoševića sada moraju da pokažu da mogu da igraju i protiv klasičnih evroligaških ekipa.

Recept je jasan, ako se ponovi igra kao protiv Moskovljana, onda u Litvaniji pada i Lijetuvos Ritas. Realnost je, ipak, nešto drugo. Poznato je da je veoma teško igrati mečeve posle onih gde je usledilo veliko psihičko i emotivno pražnjenje.

Vremena za opuštanje neće biti, jer će od ove utakmice možda zavisiti eventualni prolazak „crno-belih" u narednu rundu elitnog takmičenja.

„Svaka utakmica u bilo kom takmičenju je važna, ali kako su se stvari odvijale u prva dva kola potencijalni značaj meča je veliki kada je u pitanju plasman u drugi krug takmičenja. Lijetuvos i Partizan su direktni konkurenti u borbi za mesto koje vodi dalje", rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

Iako na ovom meču neće biti velike podrške sa tribina, trener Partizana smatra da njegov tim može da odigra dobar meč i u gostima.

„Možemo da pobedimo, ali i da izgubimo od svakog. Za razliku od procena nekih velikih stručnjaka, to je tim koji može dobro da odigra i u gostima. To se videlo i protiv Budućnosti. Mi jesmo vezani za svoju publiku, ali nismo tim koji nema kvalitet u gostima. Litvanci su favoriti i to će pokušati da materijalizuju pobedom i što većom koš razlikom", objasnio je Vujošević.

Do pre deset dana, ekipu Lijetuvos Ritasa trenirao je Aleksandar Džikić, koji je dobio otkaz zbog loših rezultata. Za litvansku ekipu igra i Nemanja Nedović koji je došao iz Crvene zvezde. Bivši igrač „crveno-belih" već je najavio da će biti posebno motivisan za ovaj meč.

Utakmica počinje u 18.30, promene rezultata pratite na Internet portalu Radio-televizije Srbije.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Crno-beli u deficitu

Izvor: RTS, 25.Okt.2012

Lijetuvos Ritas - Partizan 69:61 (23:20, 17:11, 15:17, 14:13). Mlada ekipa Partizana je zrela za prvu pobedu u ovosezonskoj Evroligi. „Crno-beli" posle nesrećno izgubljenog meča protiv CSKA, idu u goste Lijetuvos Ritasu, direktnom protivniku za narednu fazu elitnog takmičenja. Pobeda je već sada...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.