»Čovječe pazi da ne formiraš vlast bez Hrvata«

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Nov.2014, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Čovječe pazi da ne formiraš vlast bez Hrvata«

MOSTAR - Na spomeniku pjesnika Antuna Branka Šimića u Mostaru jutros je osvanula poruka na kartonu: "Čovječe pazi da ne formiraš vlast bez Hrvata".

Na spomeniku nobelovcu Ivi Andriću stavljen je natpis: "Živio sam u Višegradu. Moglo bi ovo i višenacionalno", dok je na spomeniku nobelovcu Vladimiru Prelogu poruka: "Treba iskemijat ravnopravnost".

Pretpostavlja se da je povod ispisivanja ovih društveno-političkih porukama, koje upućuju na status Hrvata u BiH, 25. novembar >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koji se u Federaciji BiH obilježava kao "dan državnosti".

Taj dan je neradni i u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, dok je u Zapadno-hercegovačkom neradni tek od ove godine, ali ne zbog "dana državnosti", već je kantonalna Vlada donijela odluku da to bude zbog katoličkog vjerskog praznika Svete Kate.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.