Ćiribu-ćiriba - Podvig Vošinih dečaka u Nemačkoj! (video)

Izvor: Sportske.net, 11.Jan.2016, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Ćiribu-ćiriba'' - Podvig Vošinih dečaka u Nemačkoj! (video)

Bravo za Vošine dečake!

Petlići Vojvodine osvojili su turnir „Verajns servis kup“ u nemačkom gradu Munderkingenu.

Proteklog vikenda, petlići Vojvodine (generacija rođena 2003. godine i kasnije) učestvovali su na tradicionalnom turniru mlađih kategorija u nemačkom gradu Munderkingenu. Predvođeni trenerom Momirom Brankovom i njegovim pomoćnicima Dušanom Rakićem i Slobodanom Alavanjom, crveno-beli su bili najbolji među 32 ekipe i tako zasluženo osvojili >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pehar. Njihov rezultat posebno dobija na značaju ukoliko se zna da su na ovom turniru učestvovali i petlići klubova kao što su Bajern Minhen, Šalke 04, Fiorentina, Ajntraht, Majnc, Kluž, Milvol…

U grupnoj fazi, Voša je ostvarila pobede nad nemačkim Unterstadionom (3:0) i Ehingen-Sudom (6:0), kao i holandskim Vespom (5:1). Sa engleskim Milvolom je igrala nerešeno 2:2, a jedini poraz je doživela od ekipe Šalkea rezultatom 2:0. Crveno-beli su sa 10 osvojenih bodova zauzeli drugo mesto u grupi i izborili plasman u četvrtfinale, gde su nakon penala (5:3) bili bolji od rumunskog Kluža. U polufinalu, ekipa trenera Brankova pobedila je Majnc sa 3:1, da bi u velikom finalu bila bolja od švajcarskog Lucerna i slavila rezultatom 2:1.

Turnir “Verajns servis kup”, poznatiji kao turnir u Munderkingenu, održava se još od 1998. godine, a na njemu su učestvovali i igrači poput Tomasa Milera, Marka Rojsa i Kevina Groskrojca. Interesantno, Vojvodina je postala prvi tim koji je osvojio ovaj turnir, a da ne dolazi sa nemačkog govornog područja.

Organizatori turnira su pre mesec dana boravili u Novom Sadu i posetili FK Vojvodina, kada ih je ugostio direktor omladinske škole “Ilija Pantelić” Branislav Novaković.

Na turniru u Nemačkoj, za ekipu Vojvodine su nastupili: Krstić, Rac, Jelenković, Torbica, Kabić, Popadić, Čeman, Pavlica, Zekić, Đurđijevski, Luković, Isakovski, Baštić, Zaviša i Šahura.

Pogledajte kako su Vošini omladinci dočekali ceremoniju proglašenja pobednika, dok je domaćin sa razglasa pustio navijačku pesmu Vojvodine.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.