Čikone neće učestvovati na Điro dItalija

Izvor: B92, 30.Apr.2023, 23:30

Čikone neće učestvovati na Điro d'Italija

Italijanski biciklista Džulio Čikone saopštio je da neće učestvovati na ovogodišnjoj trci Điro d'Italija, pošto se nije dovoljno oporavio od koronavirusa.

Čikone je bio pozitivan na koronavirus 24. aprila, a iz tima su naveli da i dalje ima simptome poput upale sinusa, kašlja i umora.

"Pilulu je teško progutati i dugo ću razmišljati šta sam mogao da postignem tokom ovogodišnjeg Đira. Ali moram da slušam svoje telo. Moram da se oporavim što bolje jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je sezona duga i rizik je prevelik", rekao je 28-godišnji biciklista Trek-Segafredo tima.

U dosadašnjoj karijeri Čikone je ostvario tri etapne pobede na Điru (2016, 2019. i 2022. godine), a bio je najbolji u planinskoj klasifikaciji 2019. godine.

Điro d'Italija se vozi od 6. do 28. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.