Čikago traži podršku građana za OI

Izvor: B92, 01.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čikago traži podršku građana za OI

Gradonačelnik Čikaga Ričard Delej želi da njegovi sugrađani podrže kandidaturu tog grada za dobijanje organizacije Olimpijskih igara 2016. godine.

On smatra da bi se time znatno povećale šanse Čikaga za dobijanje tih OI. Delej je apelovao na sugrađane da iskažu svoju podršku kandidaturi u četvrtak, kada misija Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) bude posetla Čikago. Čikago se takmiči za dobijanje Olimpijskih igara sa Rio de Ženeirom, Tokiom i Madridom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Gradonačelnik je predložio da ljudi zalepe postere "Čikago 2016." Na svoje prozore, dodavši da bi trebali i da posete sajt organizacionog komiteta i registruju svoju podršku ili se prijave kao volonteri.

Zvaničnici MOK-a posetiće Čikago kako bi ocenili kandidaturu tog grada, a odluku o domaćinu OI 2016. će doneti u oktobru ove godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.