Čiji igrači su bolje plaćeni, Barsini ili Realovi?

Izvor: Sportske.net, 09.Sep.2019, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čiji igrači su bolje plaćeni, Barsini ili Realovi?

Razrešena i ta dilema.

Kako je objavio španski "AS", Barsa će i ove sezone izdvojiti najviše novca na plate svojih igrača.

Naime, obelodanjeno je koliki su platni limiti klubova u Španiji, Barsa je u odnos na minulu sezonu povećala svoj limit za 38,6 miliona evra i on sada iznosi 671,5 miliona evra, što nedvosmisleno ukazuje da Katalonci izdvajaju najviše novca na plate igrača.

Logično, prati ih "kraljevski" klub, koji ima platni limit od 641.049.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << evra, povećali su ga u odnosu na minulu sezonu za 74,5 miliona.

Na trećem mestu je madridski Atletiko, tim koji je najviše novca zaradio u prethodnom prelaznom roku, čiji limit za plate je 350 miliona evra.

Ostatak lige je daleko ispod, svi timovi sem Viljareala i Leganesa su povećali svoj platni limit, pomenuta dva kluba su ga smanjila za po manje od hiljadu evra.

Na dnu ove lestvice nalaze se Granada (35,46m), Valjadolid (32,03m) i Majorka (29,96m).

Platni limit predstavlja maksimalnu količinu novca koju tim može da izdvoji za plate igrača, trenera, njegovih pomoćnika, fudbalsku akademiju i druge oblasti koje su deo jednog fudbalskog kluba.

On takođe predstavlja i razliku između zarade i trenutnih troškova. U platni limit je uključeno i socijalno osiguranje, premije, kao i utrošeni novac na pojačanja, zaključno sa provizijama za agente i amortizacija (proces postepenog umanjenja duga kroz plaćanje u ratama uvećanim za interes, umesto plaćanja odjedanput).

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.