Cibona nije uspela, Cedevita šampion

Izvor: Mondo, 02.Jun.2017, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cibona nije uspela, Cedevita šampion

Meč odluke u dvorani "Dražen Petrović" pripao je mlađem, ali poslednjih godina jačem i stabilnijem klubu iz Zagreba.

Košarkaši Cedevite četvrtu godinu zaredom su prvaci Hrvatske!

Oni su u finalu plej-ofa gubili od Cibone 2:1, a onda dobili četvrti meč na svom (79:54) i "majstoricu" na gostujućem terenu - 75:78 (18:15, 12:15, 16:28, 29:20).

Amerikanac Rajan Boutrajt bio je igrač utakmice sa 22 poena, Miro Bilan postigao je 12, a Filip Krušlin >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 10. Kod domaćina se najviše istakao Luka Žorić sa 17 poena.

Cedevita je u trećoj četvrtini imala 16 poena prednosti, četvrtu je počela sa "plus 12", da bi u samoj završnici njeno vođstvo palo na samo tri poena...

Treba istaći da zbog povreda nisu igrali Luka Babić i Marko Arapović, kao i da je podršku "sokićima" u inače punoj dvorani pružio nekadašnji saigrač, sada centar Portland Trejlblejzersa Jusuf Nurkić.

"Zakomplikovali smo stvari u finišu, ali smo ipak zasluženo pobedili i pokazali da smo kvalitetnija, fizički spremnija ekipa. Cibona nas je malo iznenadila u finalnoj seriji. Poslednjih godina nismo navikli na jak otpor, međutim, pokazali smo karakter i srce da se vratimo", rekao je Bilan.

Cedevita je u regularnom delu sezone zauzela tek šesto mesto, pošto je u hrvatskom prvenstvu, koje se odvijalo paralelno sa ABA ligom, nastupala sa drugim timom.

"Presudio je individualni kvalitet Boutrajta. Mojim momcima kapa dole, dali su maksimum", izjavio je trener "cibosa" Damir Mulaomerović.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Cibona nije uspela, Cedevita šampion

Izvor: Mondo, 02.Jun.2017

Meč odluke u dvorani "Dražen Petrović" pripao je mlađem, ali poslednjih godina jačem i stabilnijem klubu...Košarkaši Cedevite četvrtu godinu zaredom su prvaci Hrvatske!..Oni su u finalu plej-ofa gubili od Cibone 2:1, a onda dobili četvrti meč na svom (79:54) i "majstoricu" na gostujućem terenu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.