Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2016, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cibona nastavlja pobjedama, Krka pala u Zagrebu

Košarkaši Cibone zabilježili su treću uzastupnu pobjedu, pošto su u 13. kolu ABA lige bili bolji od slovenačke Krke – 88:65 (23:18, 25:13, 20:19, 20:15).

Hrvatski klub je četvrti na tabeli, dok je klub iz Slovenije upisao peti uzastopni poraz i zauzima sedmu poziciju sa 18 bodova.

Ekipa Dejan Mihevca imala je minimalnu prednost u prvim minutima utakmice, ali je zagrebački klub u potpunosti preuzeo inicijativu i imao rezultatsku prednost koja se povećavala do >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << samog kraja meča. Već u prvom poluvremenu hrvatski klub je ubacio 48 poena i imao nedostižnih 17 poena.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Šakić Željko koji je za provedenih 30. minuta na parketa imao učinak od 16 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Pratili su ga Žan Mark Šiško sa 15 i Marin Rožić sa 14 poen. Najjfikasniji igrač prošlog kola Ante Žižić dodao je deset poena i imao 11 skokova.

S druge strane, Krka je bila oslabljena neigranjem najboljeg igrača, srpskog košarkaša, Marka Lukovića, a u slovenačkom timu istakli su se Dominik Eliot sa 15, Ron Kari sa 13, dok je Sandi Čebular dodao 12 poena.

Cibona u narednom kolu dočekuje Igokeu, dok će Krka gostovati u Skoplju, ekipi Karpoša.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.