Cibona naoštrena za Zvezdu: Spemamo im nešto

Izvor: Mondo, 21.Dec.2018, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cibona "naoštrena" za Zvezdu: Spemamo im nešto

"Nemamo šta da izgubimo, jer igramo protiv najbolje ekipe ABA lige, a sve što tražim od svojih igrača je maksimum na terenu", poručio trener Zagrepčana

Crvena zvezda imaće ozbiljan izazov u 12. kolu ABA lige. Očekuje je gostovanje Ciboni, koja im je na startu ovogodišnjeg takmičenja u regionalnom takmičenju pružila dobar otpor u Beogradu (68:78).

Zagrepčani znaju da su crveno-beli, jedini tim koji ove sezone nema nijedan poraz u ABA ligi, favoriti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na subotnjem meču, ali tvrde da će učiniti sve kako bi iznenadili goste.

''Jako dobro smo odigrali polusezonu i automatski ova utakmica sa Crvenom zvezdom dolazi kao nagrada. Nemamo šta da izgubimo jer igramo sa ekipom koja je ubedljivo broj 1 u ABA ligi, bez poraza. Bez obzira što smo mi u toj prvoj utakmici iznenadili i teško su nas dobili, mislim da smo jedna od retkih ekipa koja je as njima u prvom delu sezone igrala otvorenu utakmicu", rekao je trener Cibone Ivan Velić.

On je rekao da je njegov tim motivisan i da će rasterećeno ući u duelu sa Zvezdom.

"Nešto im spremamo i videćemo hoće li to upaliti, nemamo nikakav imperativ, nadam se da će dvorana biti dosta popunjena i da ćemo odigrati dobru utakmicu. Rekao sam i protiv Budućnosti da tražim od igrača da daju svoj maksimum pa ćemo videti hoće li to biti dovoljno. To isto ću tražiti i sa Zvezdom ali ne zavisi sve od nas. Možemo mi da odigramo na visokom nivou, pa opet izgubimo utakmicu, jer je to ipak evroligaška ekipa, ali ako budemo dobri i raspoloženi sve je moguće", naveo je strategy hrvatske ekipe.

Centar Cibone Krešimir Ljubičić kaže da duel sa Zvezdom očekuju u dobroj seriji.

''Prvo kolo drugog kruga ABA lige dolazi nam nakon pet pobeda u nizu, u dobrom smo ritmu. Oni su trenutno najbolja ekipa u ligi, što dokazuje skor od 11-0, ali mi ćemo učiniti sve da pokušamo da ih iznenadimo. U Utakmicu ćemo ući maksimalno koncentrisano pokušati da sprovedemo u delo sve trenerove zamisli, da usrećimo naše navijače i svima ulepšamo Božić!", naveo je Ljubičić.

Cibona je u dosadašnjem delu sezone ostvarila skor 5-6.

Duel Cibona - Crvena zvezda igra se u subotu od 17 časova u Košarkaškom centru Dražen Petrović u Zagrebu.

Parovi 12. kola ABA lige (svi prenosi na TV Arena sport)

u petak

Zadar - FMP 20.00

u subotu

Cibona - Zvezda 17.00

Partizan - Cedevita 19.00

Mega - Igokea 21.00

u nedelju

Mornar - Olimpija 17.00

u ponedeljak

Krka - Budućnost 18.00

Tabela: Zvezda 11-0, Budućnost 8-3, Cedevita 7-4, Mega 7-4, Partizan 6-5, Cibona 5-6, FMP 4-7, Zadar 4-7, Olimpija 4-7, Igokea 4-7, Mornar 3-8, Krka 3-8.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.