Češka senzacija: Novak je moj najveći idol

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 17:39

Češka senzacija: Novak je moj najveći idol

Jakub Menšik nastavlja sa odličnim igrama, a od 17.30 očekuje ga polufinale na turniru u Dohi.

Češki teniser će ukrstiti reket sa Gaelom Monfisom iz Francuske, biće to sudar mladosti i iskustva.

Menšik, koji ima samo 18 godina, otkrio je u Kataru ko je "krivac" što postiže dobre rezultate. Odgovarajući u video četu na pitanja navijača, rekao je i koji bi idealan meč bio za njega.

"Ja sam Jakub Menšik. Imam 18 godina i dolazim iz Češke. Ja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam iz Prosehova, malog grada, rekao bih lepog gradića. Moj meč snova bio bi da se sastanemn sa Novakom Đokovićem na Australijan openu. I naravno da bih pobedio!", nasmejao se Menšik.

On je otkrio da je prvi teniser sveta za njega veliki izvor inspiracije. Novak mu je idol iz dečačkih dana.

"Moja teniska inspiracija je Novak Đoković. Zbog njega sam i počeo da igram tenis. On je moj najveći idol. Bez njega, ne bih bio ovde", priznao je Menšik. Češki teniser je otkrio i kako ga je Novak pozvao ranije da trenira u njegovoj akademiji. "Bilo je to posle finala Australijan opena 2022. Znao je da mi je največi idol, tako da me je pozvao u Beograd i posle u Crnu Goru da provedem neko vreme sa njim i treniramo, da se družimo i van terena. Lepo je što me je jedan od najboljih tenisera u istoriji pozvao i dao priliku da igram sa njim i treniram. Sva ta iskustva i saveti za budućnost su nešto veoma dobro. Nije to bilo samo jedan savet. Već kompleks malih stvari, šta drugačije radi van terena i na njemu. Gledao sam ga i pokušavao da analiziram njegove rutine i sve ostalo. To nije samo zbog toga što mi je dao savet poput ' moraš da radiš ove sitnice ovako, ili ovo na ovaj način'. To je pokušaj da se neke stvari dodaju u moju karijeru", poručio je Menšik.

Otkrio je i kako je počeo da igra tenis.

"Imao sam samo četiri godine. Preko puta moje kuće postoje dva otvorena teniska terena. Pitao sam mamu i tatu da li bih mogao da igram tenis. to je bio početak moje karijere", zaključio je Menšik.

Inače, Menšik je na turnir u Dohi stigao kao 116. na ATP listi, a eliminisao je Alehandra Davidoviča Fokinu, Endija Marija i Andreja Rubljova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.