Češka izbacila Hrvatsku sa Evrobasketa

Izvor: Studio B, 13.Sep.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češka izbacila Hrvatsku sa Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Češke savladala je selekciju Hrvatske sa 80:59 (20:13, 28:18,17:12, 15:16) i plasirala se u četvrtfinale Evropskog šampionata.

Češka je od starta krenula silovito i stavila do znanja Hrvatskoj selekciji da više zeli pobedu ovom susretu. Hrvatska nije imala rešenja za Veselog i Jelineka, koji su potpomognuti sjajnim Satoranskim i Šilbom "razbijali" hrvatsku odbranu.

Kako je Česka igrala u ovom duelu, najbolje ilustruje činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da su u jednom trenutku imali i plus 30.

Hrvati su na nešto više od četiri minuta pokušali da unesu neizvesnost pošto su smanjili na 13 razlike, ali nisu imali snage za preokret.

Najefikasniji u Češkoj bio je Veseli sa 20 poena i 13 skokova, Jelinek je dodao 13, a Šilb 12 poena.

U poraženom timu najefikasniji je bio Bojan Bogdanović sa 12, a pratili su ga Roko Leni Ukić i Mario Hezonja sa po 10 poena.

Naredni protivnik reprezentacije Češke biće bolji iz duela Srbija-Finska, koji je na programu danas 14.30 sati.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Teodosić: Treba što pre da zaboravimo ovaj meč! Gledali smo Čehe u svlačionici...

Izvor: MozzartSport.com, 13.Sep.2015

Orlovi se plasirali u četvrtfinale pobedom nad Finskom od 94:81..Srbija je savladala Finsku i plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Miloš Teodosić bio je jedan od boljih na parketu, ali posle meča smatra da želi što pre da zaboraviovu pobedu...„Jako teška i nervozna utakmica za nas....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.