Izvor: B92, 22.Apr.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeriot i Zaharova pobednici maratona u Bostonu

Kenijac Robert Čeriot i Ruskinja Svetlana Zaharova pobednici su čuvenog maratona u Bostonu.

Čeriot je slavio u vremenu 2 časa 10 minuta i 11 sekundi, što je tek 57.rezultat na rang listi pobednika, ali mu je to bilo dovoljno za novčanu nagradu od 80 hiljada dolara. Čeriot je tako postao 12.Kenijac u poslednjih 13 godina koji je pobedio u Bostonu. Drugo mesto pripalo je njegovom sunardoniku Bendžaminu Kosgeiu Kimutaiu.

Čeriot je sa 24.godine postao najmladji pobednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovog maratona još od 1994.godine kada je pobedio - pogadjate, takodje Kenijac, Kosmas N Deti.

Sa druge strane dvostruku pobedu ostvarila je i Rusija, u konkurenciji atletičarki. Zaharova je pobedila ispred Ljubov Denisove, čime je Rusija po prvi put u istoriji ovog maratona osvojila dva mesta na podijumu.

Zaharova koja se nije takmičila u trci od 42 kilometara i 195 metara od 1996. je takodje osvojila novčanu nagradu od 80 hiljada dolara i postala druga atletičarka iz Rusije koja je pobedila u ovom maratonu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.