Čeng za B92: Stvari su se promenile, Kei igra kako želimo

Izvor: B92, 25.Jan.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeng za B92: Stvari su se promenile, Kei igra kako želimo

Majkl Čeng, trener Keija Nišikorija, kaže za B92 da njegov učenik trenutno igra tačno onako kako je planirano.

Japanac se sastaje sa Novakom Đokovićem u četvrtfinalu Australijan opena – u dosadašnjem toku turnira izgubio je jedan set, ali je u četvrtoj rundi deklasirao Žo-Vilfreda Congu.

“Odigrao je vrlo dobro, nije uopšte lako igrati sa Congom, npr. u Parizu prošle godine imali su veoma naporan duel koji je Kei izgubio. Posebno mi je drago što je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završio u tri seta, to je važno. Mislim da je uspeo da uradi sve ono što smo planirali pre meča – čvrst tenis“, rekao je Čeng i dodao:

“To je najpozitivnije – pobeda je najvažnija, ali je važno i da igraš na način na koji si zacrtao. Dobar dan, Kei je talentovan, igra dobro i nadam se da će nastaviti u istom smeru“.

Čeng, osvajač Rolan Garosa 1989. godine, svestan je da je Đoković verovatno najteži mogući protivnik, ali neće se predati.

“Stvari su se promenile u odnosu na prethodne mečeve i moraćemo ponovo da prođemo kroz neke aspekte igre pre nego što napravimo plan. Verovatno ne mogu da dodam ništa novo što već nije rečeno o Novaku – imao je fenomenalnu prošlu godinu i ove je dobro počeo. Sa druge strane, prošla je i međusezona, siguran sam da su svi vredno radili – Kei igra na visokom nivou i videćemo kako će se stvari odvijati“, zaključio je Čeng za B92.

Đoković je taj koji je u osmini finala prošao mnogo veće napore, igrao je četiri sata i 32 minuta, ali obično je Nišikorijeva kondicija pod znakom pitanja. Pitali smo ga da li je spreman za dug meč?

“Da, naravno. Odlično je što sam dobio Congu u tri seta, ali osećam se sjajno i mislim da bi sve bilo u redu za naredni meč čak i da smo igrali četiri ili pet setova“.

Kei je dobio Novaka 2014. godine na US openu, rekao je da ponekad gleda taj meč kada mu je neophodno samopouzdanje jer mu je to jedan od najboljih mečeva u životu. Na pitanje šta je za njega najkomplikovanije u Novakovoj igri, Nišikori odgovara:

“To što ne promašuje, ne poklanja poene, i zato moram da budem taj koji će da diktira tempo. Uz to, mislim da odlično servira“.

Meč Đoković – Nišikori na programu je u sredu od 9.15 po srednjoevropskom vremenu, tj. 19.15 po lokalnom vremenu.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.