Čelziju derbi sa Arsenalom, poraz Liverpula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2017, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelziju derbi sa Arsenalom, poraz Liverpula

Fudbaleri Čelzija pobedili su danas na svom terenu Arsenal sa 3:1, u 24. kolu Premijer lige i tako povećali svoju prednost na prvom mestu tabele.

Čelzi sada ima 59 bodova, 12 više od svog današnjeg protivnika, ali i Totenhema, koji ima meč manje.

"Plavci" su bili ubedljivi u londonskom derbiju, a poveli su u 13. minutu, kada je Dijego Kosta posle centaršuta sa desne strane glavom pogodio prečku, a na odbijenu loptu je natrčao Markos Alonso i takođe je glavom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smestio iza leđa golmana Petra Čeha.

Čelzi je do kraja poluvremena imao nekoliko izglednih prilika, ali je Arsenal u finišu prvog dela imao dve dobre prilike, bez golova.

Domaći tim je u 53. minutu izjednačio fenomenalnom solo akcijom Edena Azara. Belgijski reprezentativac je pokupio loptu tačno na centru, a onda je pored četvorice igrača vodio do šesnaesterca, bacajući na zemlju usput gostujuće defanzivce. Kada je ušao u kazneni prostor, prevario je dvojicu čuvara i golmana i smestio loptu u gol za 2:0.

Tačka na utakmicu stavljena je u 85. minutu meča. Gostujući tim probao je iz auta da vrati loptu Čehu, a on je pod pritiskom domaćeg tima slabo izbio van šesnaesterca, gde je dočekao Sesk Fabregas i samo je vratio u praznu mrežu.

Počasni gol postigoa je Olivije Žiru, koji je glavom iskoristio pas Naća Monreala i savladao domaćeg golmana.

Hal pobedio Liverpul, četiri gola Lukakua u pobedi Evertona

Fudbaleri Hala pobedili su danas na svom terenu Liverpul sa 2:0, u utakmici 24. kola Premijer lige, ali se i dalje nalaze u zoni ispadanja.

Hal je poveo golom Alfreda N'Diajea u 44. minutu, posle greške golmana Liverpula Simona Minjolea, koji nije uspeo da izbije loptu posle ubačene lopte. Pobedu domaćima obezbedio je Omar Baje Nijase u 84. minutu, što je njegov prvi gol u Premijer ligi.

Hal je ostvario petu pobedu u prvenstvu i nalazi se u zoni ispadanja, na 18. mestu sa 20 bodova. Liverpul nema pobedu u poslednjih pet prvenstvenih utakmica i zauzima četvrto mesto na tabeli sa 46 bodova.

Vest Hem je na gostujućem terenu pobedio Sautempton sa 3:1 i popeo se na deveto mesto na tabeli. Sautempton je poveo u 12. minutu golom Manola Gabijadinija, a dva minuta kasnije izjednačio je Endi Kerol. Pedro Obijang doneo je vodjstvo londonskom timu u 45. minutu, a konačan rezultat postavio je Mark Nobl u 52. minutu.

Ekipa Slavena Bilića je deveta na tabeli sa 31 bodom, a Sautempton, koji je pretrpeo drugi uzastopni poraz, zauzima 13. mesto sa 27 bodova.

Everton je kao domaćin pobedio Bornmut sa 6:3, a utakmicu je obeležio Romelu Lukaku, koji je postigao četiri gola. On je bio strelac u prvom, 29, 83. i 85. minutu. To je bio njegov drugi "het-trik" u sezoni, a 300. u istoriji Premijer lige. Golove za domaće postigli su i Džejms Mekarti u 24. i Ros Barkli u četvrtom minutu nadoknade.

Dvostruki strelac u ekipi Bornmuta bio je Džošua King, u 59. i 70. minutu, a gol je postigao i Hari Arter u 90. minutu.

Everton je ostvario 11. pobedu i sedmu uzastopnu utakmicu je bez poraza, pa zauzima sedmo mesto na tabeli sa 40 bodova. Bornmut je pretrpeo drugi uzastopni poraz a u poslednjih pet utakmica nema pobedu i 14. je na tabeli sa 26 bodova.

Fudbaleri Sanderlenda pobedili su na gostovanju Kristal Palas sa 4:0 i ostvarili petu pobedu u prvenstvu. Sanderlend je i dalje poslednji na tabeli sa 19 bodova, koliko na pretposlednjem mestu ima njegov današnji protivnik.

Votford je pobedio Barnli sa 2:1, a Vest Bromvič je bio bolji od Stouka sa 1:0.

Totenhem pobedio Midlsbro golom Kejna

Fudbaleri Totenhema pobedili su večeras na svom terenu u Londonu Midlsbro sa 1:0, u utakmici 24. kola Premijer lige i smanjili zaostatak za vodećim Čelsijem na devet bodova.

Jedini gol postigao je Hari Kejn u 58. minutu iz jedanaesterca. Prethodno, penal je dosuđen posle starta Bernarda na Song Hung Minom.

Kejn je tako postigao golove protiv 23 ekipe od 25 protiv koliko je igrao u Premijer ligi. On je ove sezone u prvenstvu postigao 14 golova.

"Stvarali smo šanse, ali ih nismo realizovali, ali zadovoljni smo pobedom. Nijedna utakmica u Premijer ligi nije laka. Prihvatamo 1:0. Bilo nam je teško u prošlom kolu protiv Sanderlenda i znali smo da će danas biti slično. Mislim da smo danas bili bolji. Trebalo je da pobedimo sa 2:0 ili 3:0, ali i ovo je dovoljno. Imamo jaku ekipu. Možemo da rotiramo igrače da ostanu sveži. Želimo da osvojimo trofeje. Nadam se da možemo", rekao je Kejn za BT Sport.

Totenhem je ostvario 14. pobedu u prvenstvu, napravio je niz od devet utakmica bez poraza i ima 50 bodova, devet manje od prvoplasiranog Čelsija, koji je ranije danas pobedio Arsenal sa 3:1.

Midlsbro je bez pobede u poslednjih sedam utakmica, u kojima je osvojio samo tri boda, zauzima 15. mesto na tabeli sa 21 bodom i nalazi se na bod od zone ispadanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.