Izvor: MozzartSport.com, 26.Jul.2020, 18:30

Čelsijev plan B za levog beka košta 30.000.000 evra

Ben Čilvel bi mogao da bude preskup za Plavce, Mark Kukurelja je alternativa

Dugo vremena je Ben Čilvel velika želja Čelsija na poziciji levog beka, ali svaki ozbiljan klub ima alternativno rešenje u slučaju da plan A ne uspe. Čelsijeva rezervna opcija je Mark Kukurelja, koji je prethodnu sezonu proveo u Hetafeu kao pozajmljeni igrač Barselone. Hetafe je prošlog meseca otkupio mladog reprezentativca Španije od Katalonaca za 10.000.000 evra, a prema pisanju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << španskog Asa, Čelsi je spreman da ponudi madridskom klubu čak tri puta veću novčanu svotu – 30.000.000 evra!

Nije Čelsi još uvek u potpunosti odustao od najtraženijeg engleskog beka, Bena Čilvela, međutim deluje da će zahtev Lestera od 90.000.000 evra, udaljiti Plavce od Engleza. Naročito kada se uzme u obzir da je londonski klub već izdvojio 105.000.000 za usluge Tima Vernera (60.000.000) i Hakima Zijeha (45.000.000) i da se sprema transfer Kaja Haverca za otprilike još toliko novca.

Mark Kukurelja samim tim deluje kao znatno realnija opcija, a reč je od fudbaleru koji je prethodnu sezonu okončao sa 37 nastupa za Hetafe, zabeleživši jedan gol i čak sedam asistencija. Oni koji su sa više pažnje pratili Primeru proteklih 12 meseci upoznati su sa kvalitetima igrača koji može da pokriva celu levu stranu terena. Centaršutem, driblingom, prodorom i tehnikom, a u određenoj meri i fizički, na terenu podseća na Brazilaca Marsela. Španac je naravno klasa niže u odnosu na Realovog majstora koji je po mnogima najbolji levi bek sveta u poslednjoj deceniji.

Ni Realu 2007. godine kada je dovodio Marsela iz Fluminensea niko nije mogao da garantuje da će Brazilac postati legenda, a Čelsi ipak mora da prištedi i da razmišlja o jeftinijoj opciji od Bena Čilvela... Ukoliko želi da Zijehu i Verneru prilključi i Haverca.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.