Čelsi u gubitku 140 miliona funti

Izvor: B92, 28.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi u gubitku 140 miliona funti



Fudbalski klub Čelsi je u rekordnim gubicima koji iznose 140 miliona funti, ili četvrtinu milijarde dolara i najveći je u istoriji fudbala.

Gubitak je zabrinjavajući s obzirom da je vlasnik kluba, ruski milijarder Roman Abramovič u njega investirao 380 miliona funti, piše Gardijan.

Rukovodstvo kluba pravda gubitke neočekivanim troškovima u prošloj sezoni, medju njima i 25 miliona funti plaćenih firmi za proizvodnju sportke opreme Umbro, za rani prekid ugovora. Ipak, klub se nada da će do 2010 godine finansije biti na pozitivnoj nuli.

Ove godine, Čelsi planira da poseti Sjedinjene države a možda i Kinu. Takodje se priča i o izgradnji stadiona s većim kapacitetom, piše list.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.