Čelsi stigao pred šampionski pehar, plavci dobili i Junajted!

Izvor: Blic, 18.Apr.2015, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi stigao pred šampionski pehar, "plavci" dobili i Junajted!

Fudbaleri Čelsija napravili su važan korak ka osvajanju titule u Premijer ligi jer su u derbiju 33. kola, pet rundi pre završetka nadmetanja, savladali Mančester junajted sa 1:0 i tako uvećali prednost u odnosu na drugoplasirani Arsenal na velikih deset bodova.

Jedini pogodak u ovom derbiju delo je ovosezonskog heroja "plavaca" Edena Azara, koji je u 38. minutu pravovremeno utrčao sa leve strane u kazneni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prostor gostiju, usput savršeno poslužen petom od strane Oskara i, sačekavši pravi trenutak, poslao loptu kroz noge Davida de Hee.

Tim Luja van Gala je davao sve od sebe da poravna rezultat i dodatno umakne četvrtoplasiranom Sitiju, koji pokušava da se domogne pozicije broj tri, poslednje koja direktno vodi u Ligu šampiona, no ta razlika sada je samo četiri boda, a "građani" su pritom odigrali meč manje.

Imao je Junajted 70% vremena loptu u svom posedu, imao nekoliko dobro prilika, ponajviše u završnici. Ali - na kraju se radovao tim Žozea Murinja, koji godinu dana nije izgubio premijerligaški meč pred svojim navijačima.

Na 2:0 Čelsi je mogao da poveća u 55. minutu, i to posle šuta Didijea Drogbe, odbitka lopte od De Heine glave, a potom udarca Azara iz ugla, kojim je pogodio prečku.

Okvir gola uzdrmao je i Radamel Falkao, 22 minuta kasnije, kada je umakao Kurtu Zumi, a levicom pogodio spoljašnji deo stative gola Čelsija.

Strepeo je u finišu Kurtoa, ispred kog su ceo meč odigrali i Bane Ivanović u odbrani i Nemanja Matić u veznom redu, a poslednji put to mu se dogodilo u 83. minutu kada je Vejn Runi pobegao Džonu Teriju prilikom kornera, a onda na centaršut Di Marije reagovao glavom - i poslao loptu preko prečke, ostavši tako i 15. uzastopni put bez gola protiv ekipe koju vodi Murinjo.

A ta ekipa bi već za 11 dana mogla da slavi titulu: ako sledećeg vikenda Čelsi pobedi u meču sa Arsenalom, onda bi u sredu, 29. aprila, trofej mogao da proslavi trijumfom protiv Lestera, jer bi tako i matematički ostao neuhvatljiv za pratioce.

Premijer liga, 33. kolo

Subota:

Kristal Palas - VBA 0:2 (0:1)


(Morison 2, Gardner 53)

Everton - Barnli 1:0 (1:0)

(Miraljas 29)

Lester siti - Svonsi siti 1:0 (1:0)

(Uloa 15)

Stouk siti - Sautempton 2:1 (0:1)

(M. B. Dijuf 47, Adam 84 - Šnajderlin 22)

Čelsi - Mančester junajted 1:0 (1:0)

(Azar 38)

Nedelja:

14.30 Mančester siti - Vest hem junajted

17.00 Njukasl junajted - Totenhem Hotspur
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čelsi zaustavio nalet Junajteda

Izvor: B92, 18.Apr.2015

Fudbaleri Čelsija savladali su Mančester Junajted minimalnim rezultatom, u derbiju 33. kola Premijer lige...Meč na Stamford Bridžu rešio je Eden Azar golom u 38. minutu posle sjajne asistencije Brazilca Oskara...Junajted je bio za nijansu opasniji rival u Londonu, češće pretio, ali su oba golmana...

Nastavak na B92...

PREMIJER LIGA: Minimalac Čelsija u duelu sa Junajtedom (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 18.Apr.2015

Za kraj subotnjeg programa 33. kola Premijer lige ostavljen je derbi meč ove runde takmičenja u kojem je Čelsi pred svojim navijačima savladao Mančester Junajted sa 1:0, pa je sada još tri koraka bliže osvajanju šampionske titule.. . Jedini gol viđen je u 38. minutu i to posle prelepe akcije...

Nastavak na HotSport.rs...

Van Gal izgubio od Čelsija, a hvali ekipu: Odigrali smo najbolji meč u sezoni

Izvor: MozzartSport.com, 19.Apr.2015, 10:48

Mančester Junajted je izgubio od Čelsija, ali je trener Crvenih đavola Luj van Gal zadovoljan napustio Stamford Bridž. Zvuči čudno, ali trofejni holandski stručnjak smatra da je njegova ekipa u porazu od 1:0 pružila najbolju partiju u sezoni...Londonski Plavci su do trijumfa došli golom Edena...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.