Čelsi se raspada, ali ne sme da otpusti Poćetina

Izvor: B92, 06.Feb.2024, 20:26

Čelsi se raspada, ali ne sme da otpusti Poćetina

Čelsi igra očajno u poslednje vreme, ali vlasnik kluba Tod Boeli ne sme da smeni menadžera Maurisija Poćetina.

"Plavci" du zabeležili dva uzastopna poraza i pali na tek 11. mesto Premijer lige, sa samo 12 bodova više od Evertona, najbližeg tima iz zone ispadanja.

Međutim, argentinski stručnjak mora da ostane na klupi jer ukoliko dobije otkaz, londonski klub bi mogao da dođe u situaciju da se bori za opstanak.

Naime, Čelsi bi za otkaz Poćetinu i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegovom stručnom štabu morao da isplatiti oko 15 miliona evra, a to bi ih "gurnulo" u prekoračenje Finansijskog fer-pleja (FFP), a to bi za posledicu imalo oduzimanje bodova.

Everton je zbog kršenja FFP ove sezone već ostao bez deset bodova, a kada bi Čelsi doživeo istu sudbinu, što je vrlo verovatno, on bi imao samo dva boda više od "karamela" i došao bi u grčevitu borbu za opstanak s njima, Lutonom i Notingem Forestom.

Oni su glavni konkurenti za odlazak u niži rang zajedno s već prežaljenim Barnlijem i Šefild junajtedom, kojima treba čudo kako bi i naredne sezone igrali u Premijeršipu.

Čelsi u sledećem kolu gostuje gradskim rivalu Kristal Palasu, pre duela sa pretendentima na titulu – Mančester sitijem i Liverpulom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.