Čelsi prekinuo crnu seriju, razočarali Arsenal i Liverpul

Izvor: Blic, 30.Dec.2010, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi prekinuo crnu seriju, razočarali Arsenal i Liverpul

Fudbaleri Čelsija stali su na put najlošijoj seriji rezultata u prethodnih 11 godina nakon što su na svom terenu pobedili Bolton minimnalnim rezultatom, dok su u preostala dva susreta 20. kola Premijer lige razočarali Arsenal i Liverpul koji su ostali bez važnih bodova u duelima sa Viganom i Vulverhemptonom.

Šest vezanih mečeva bez pobede bio je bilans Čelsija uoči meča sa ove sezone nezgodnim Boltonom, ali je ekipa Karla Anćelotija uspela da se izdigne i posle dugo vremena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osvoji sva tri boda.

Jedini gol na meču postigao je Floran Maluda u 61. minutu, a Čelsi je mogao i do još nekog gola da udarac Didijea Drogbe nije zaustavila prečka, dok je sjajna reakcija igrača gostuju Muambe na gol liniji sprečila Esijena da u poslednjih deset minuta zatrese mrežu.

Bolton je imao prvu ozbiljnu šansu na meču preko Elmandera u 22. minutu, ali ipak nije bio dovoljno konkretan da bi eskivirao poraz. Bane Ivanović je u ekipi Čelsija za 90 minuta odradio korektan posao, a stigao je da zaradi i žuti karton.

Na ruku Čelsiju išao je i rezultat gradskog rivala Arsenala. Samo što su pobedili Čelsi, izabranici Arsena Vengera odmah su uprskali stvar remijem protiv Vigana. Domaći tim je prvi stigao u vođstvo golom Votsona sa bele tačke, ali je Arsenal do kraja prvih 45 minuta preokrenuo preko Aršavina i Bendtnera.

Činilo se da će gosti iz Londona rutinski odraditi posao u nastavku, ali ih je Vigan koji se grčevito bori za opstanak sačekao deset minuta pre kraja kada je posle kornera Votsona i udarca Rodaljege loptu u sopstvenu mrežu skrenuo Sebastijan Skilaći.

Da sve bude gore po Arsenal, samo tri minuta pre izjednačenja Vigan je ostao bez isključenog Čarlsa N’Zogbije, a ekipa Arsena Vengera do kraja svejedno nije uspela da iskoristi igrača više zbog čega je propustila priliku da se izjednači sa Junajtedom i Sitijem na vrhu tabele.

Konačno, ekipa Liverpula završila je godinu u stilu dosadašnjih nastupa - tužno i pretužno. Povratak Stivena Džerarda plus Tores u prvih 11 nisu bili dovoljno jak adut da ekipa roja Hodžsona pobedi ekipu Vulverhemptona koja je na Enfildu slavila sa 1:0 i tako posle dugo vremena prepustila "fenjer” ekipi Vest hema.

Milan Jovanović nije bio u kombinaciji za domaći tim, dok je Nenad Milijaš odigrao vrlo dobro tokom 90 minuta, a gol odluke pao je u 56. minutu kada je na asistenciju Ibenksa Blejka Reinu savladao Stiven Vord.

Premijer liga, 20. kolo

Čelsi - Bolton 1:0

(Maluda 62)

Vigan- Arsenal 2:2

(Votson 18 p, Skilaći 81 ag - Aršavin 40, Bendtner 44)

Liverpul - Vulverhempton 0:1

(Vord 56)

Utorak

Mančester siti - Aston vila 4:0

VBA - Blekburn 1:3

Totenhem - Njukasl 2:0

Sanderlend - Blekpul 0:2

Stouk - Fulam 0:2

Vest hem - Everton 1:1

Birmingem - Mančester junajted 1:1

Tabela: Mančester junajted 38, Mančester siti 38, Arsenal 36, Totenhem 33, Čelsi 31, Bolton 29, Sanderlend 27, Blekburn 25, Blekpul 25, Stouk 24, Everton 23, Njukasl 22, Liverpul 22, VBA 22, Aston Vila 22, Vigan 20, Birmingem 19,Fulam 19, Vulverhempton 18, Vest hem 17

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.