Čelsi otpustio Viljaš-Boaša

Izvor: TvojPortal.com, 05.Mar.2012, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi otpustio Viljaš-Boaša

Tvoj portal
Andre Viljaš-Boaš nije više trener Čelsija pošto je uprava kluba objavila zvanično saopštenje u kojem potvrđuje rastanak saradnje sa Portugalcem. Njega će na klupi do kraja sezone zameniti dosadašnji asistent i bivši fudbaler "plavaca" Roberto di Mateo.
"Zahvaljujemo se Viljaš Boašu na njegovom radu i razočarani smo zbog preranog rastanka. Ekipu će do kraja sezone voditi njegov dosadašnji pomoćnik Roberto di Mateo", kaže se u saopštenju Čelsija.

>> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << />

Viljaš-Boaš je na Stamford Bridž stigao kao naslednik Žozea Murinja pošto je sa sličnim pedigreom činio čuda sa ekipom Porta.

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič nije žalio novac kako bi perspektivnog stručnjaka doveo umesto Karla Anćelotija, pa je portugalskom šampionu i osvajaču Lige Evrope uplatio čak 15 miliona evra kompenzacije za raskid ugovora.

Ipak, Viljaš-Boaš nije uspeo da uspostavi najbolji odnos sa vedetama Čelsija poput Frenka Lamparda i Ešlija Kola koji su otvoreno dovodili u pitanje njihov odnos sa portugalskim stručnjakom. On je želeo da podmladi sastav, pa su izlazna vrata Stamford Bridža pokazana Aleksu i Nikolasu Anelki, a verovalo se da je Viljaš-Boaš bio spreman da se odrekne još nekoliko igrača kako bi finiširao započeti projekat.

Priliku za to definitivno neće dobiti pošto je Abramovič shvatio da je ulog postao preveliki, a to je plasman u Ligu šampiona pošto je Čelsi rano ispao iz šampionske trke.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.