Čelsi iskoristio remije konkurenata

Izvor: B92, 22.Jan.2017, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi iskoristio remije konkurenata

Fudbaleri Čelsija savladali su Hal Siti 2:0, pa posle 22. kola imaju osam bodova više od najbližeg pratioca, a to je sada Arsenal.

"Plavci" su slomili "tigrove" pogocima Dijega Koste u sedmom minutu nadoknade prvog poluvremena, te Gerija Kejhila u 81.

Londonski tim je ostvario 18. pobedu u sezoni, 14. u poslednjih 15 kola, a u sledećem gostuju Liverpulu.

Hal je posle 14. poraza ostao na deobi 18. i 19. pozicije sa Kristal Palasom sa po 16 bodova, jednim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više od "fenjeraša" Sanderlenda, a dva od sigurne zone.

Problem za "tigrove" je što u narednom kolu gostuju Mančester Junajtedu koji je pod velikim pritiskom nakon dva remija u nizu.

Čelsi je kontrolisao nedeljni meč na Stamford Bridžu, ali nije delovao ubedljivo protiv jednog od najlošijih timova lige. Hal je pretio u prvom poluvremenu preko Hadlstona i Mekgvajera, a morao je da reaguje i Kurtoa.

Ipak, u završnici prvog dela meča domaćin stiže do ključnog pogotka. Mozes je pronašao u kaznenom prostoru Kostu koji loptu šalje u donji desni ugao za 1:0.

Španac propušta priliku da reši meč u desetom minutu nastavka, njegov šut je izblokiran u poslednjim trenucima, nakon čega je Kurtoa spasao domaćina posle šuta Dousona.

Tačku ipak desetak minuta pre kraja stavlja Kejhil, koji sjajno reaguje na centaršut Seska Fabregasa iz kornera za konačnih 2:0.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.