Čelsi dobio svog Klinsmana, Stouk penalom udaljio Arsenal od titule

Izvor: Blic, 01.Mar.2014, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi dobio svog Klinsmana, Stouk penalom udaljio Arsenal od titule

Fudbaleri Arsenala posustaju u borbi za titulu, dok se Čelsi učvrstio na vrhu. Stouk je iz penala srušio "tobdžije" sa 1:0, dok su "plavci" predvođeni trostrukim strelcem Šurleom savladali Fulam u gostima sa 3:1, u 28. kolu Premijer lige.

Zbog finala Liga kupa, koje je na programu u nedelju, Siti i Sanderlend nisu mogli da odigraju svoje mečeve ovog kola, što su puleni Žozea Murinja iskoristili da stvore građanima dodatni pritisak pred gradski derbi sa Junajtedom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Dugo se Čelsi mučio u londonskom okršaju sa Fulamom, ali je svoj dan imao Andre Šurle. Krilni napadač je bio najzaslužniji što su "plavci" odneli ceo plen sa Krejven kotidža i postoa tek treći nemački fudbaler, posle Jirgena Klinsmana i Fredija Bobića, koji je postigao premijerligaški het-trik.

"Plavci" su poveli u 52. minutu kada su Azar i Šurle kaznili lošu ofsajd zamku domaćeg tima, isti akteri su i udvostruili vođstvo, da bi nemački reprezentativac kompletirao het-trik za 3:0 u 68. minutu. Fulam je jedino uspeo da ublaži poraz preko Hejtinge pet minuta kasnije.

Ceo meč za pobednika odigrali su i Branislav Ivanović i Nemanja Matić, a Čelsi je odmakao Sitiju šest koraka, dok se Arsenal udaljava od titule.

"Tobdžije" su i dalje na drugom mestu, sa dva boda više, ali i dva meča više od građana, ali igra i rezultati ne obećavaju da četa Arsena Vengera može da izdrži trku do kraja.

Potpuno su podbacili na gostovanju Stouku, uputili svega dva udaraca u okvir gola, pa je ceo plen ostao na "Britanija" stadionu. Odluka je pala u 76. minutu kada je Košćelni skrivio penal igrajući rukom, a Volter sa bele tačke loptu poslao u jednu, Šćešnog u drugu stranu za konačnih 1:0.

Premijer liga, 28. kolo:

Subota:

Everton - Vest Hem 1:0 (0:0)

(Lukaku 81)

Fulam - Čelsi 1:3 (0:0)

(Hejtinga 74 - Šurle 52,65,69)

Hal - Njukasl 1:4 (0:2)

(Kio 47 - Sisoko 10,55, Remi 42, Anita 90+3)

Stouk - Arsenal 1:0 (0:0)

(Volters 76pen)

18:30 Sautempton - Liverpul

Sanderlend - VBA - odloženo

Nedelja:

17:30 Aston Vila - Norič

17:30 Svonsi - Kristal Palas

17:30 Totenhem - Kardif

Utorak, 25. mart:

20:45 Mančester junajted - Mančester siti

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čelsi dobio svog Klinsmana, Šurle slavio sa tri prsta, Stouk šokirao Arsenal

Izvor: Blic, 01.Mar.2014

Fudbaleri Arsenala posustaju u borbi za titulu, dok se Čelsi učvrstio na vrhu. Stouk je iz penala srušio "tobdžije" sa 1:0, dok su "plavci" predvođeni trostrukim strelcem Šurleom savladali Fulam u gostima sa 3:1, u 28. kolu Premijer lige...Zbog finala Liga kupa, koje je na programu u nedelju, Siti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.