Izvor: MozzartSport.com, 22.Maj.2020, 10:31

Čeličana, nepomirljivi rivali i dželat Paločević

Seul gostuje Pohangu u okviru 3. kola K-Lige

Prašina oko seks lutaka se još nije slegla, a Seul ide na mesto gde ne prolazi dobro. Čeličana mu nikako ne leži. Tamo Pohang gospodari. A, još se radi o nepomirljivim rivalima. Loš momenat za četu iz glavnog grada, tim pre što je u prošloj rundi upisala prvu pobedu u sezoni (12.30).

Koliko je Pohangu stalo do pobede nad Seulom svedoči podatak da prethodne sezone Rosoneri iz Severnog Gjeonganga nisu uspeli da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se domognu Lige šampiona baš zbog Zmajeva iz prestonice. Isti broj bodova, dve pobede nad Seulom, a opet momci Čoija Jong-sua dokopali su se karte za najkvalitetnije azijsko takmičenje usled većeg broja postignutih golova.

I ove sezone tim Kim Gi-donga postavio je ambiciozne ciljeve, koje na startu prvenstva opravdava. Pohang nije razočarao navijače u uvodna dva meča, pošto je najpre pobedio Busan 2:0, da bi remizirao sa Daeguom 1:1, što mu je omogućilo da se popne na treće mesto. Ovaj tim, bez pogovora, kuca na vrata kvalifikacija za Ligu šampiona i već je pokazao kakvu napadačku pretnju može da predstavlja. Pohang voli da ubacuje lopte u kazneni prostor, kako bi iskoristio fizičko prisustvo Stanislava Iljučenka. Nijedan tim do sada nije imao više pokušaja da postigne gol od Pohanga ove sezone, a isto tako nijedan tim nije imao više dodira unutar šesnaesterca.

Sa druge strane, Seul nije uspeo da se dokaže u uvodnom meču sezone. Bili su Zmajevi smatrani favoritima u susretu sa Gangvonom, ali je rival pokupio ceo plen 1:3. U drugom kolu Seul dugo nije mogao da otvori odbranu Gvangđua, ali je na kraju postigao gol, koji je bio pobedonosan. Slavlje zbog slavlja uskoro je palo u drugi plan, jer su čelnici kluba tribine stadiona - koje su inače prazne zbog pandemije virusa korona - "popunili" lutkama žena kakve se koriste za seks. Kazna saveza za kaljanje ugleda K-Lige bila je rigorozna, najveća u istoriji Južne Koreje. Seul će morati da plati 75.000 evra.

Najveću pretnju po Seul predstavljaće srpski internacionalac Aleksandar Paločević. Ofanzivni vezista pridružio se Pohangu sredinom 2019. godine i zajedno sa Stanislavom Iljučenkom oživeo napad Stilersa. Paločevič je otkako je iz portugalskog Nacionala stigao u Južnu Koreju na 18-mesečnu pozajmicu postigao pet golova i zabeležio četiri asistencije u samo sedam startova prošle sezone, a na ukupno 16 mečeva. Interesantno, tri od njegovih pet pogodaka postigao je baš protiv Seula, dok je dva dao Sangnamu. Ove sezone, nekadašnji kreativac OFK Beograda i Vojvodine ima dva pogotka iza sebe i može da se pohvali najboljim ocenama u K-Ligi posle dva kola, boljim od Žuniora iz Ulsana i Edgara iz Daegua.

Zvezda Seula je takođe Srbin, Aleksandar Pešić, strelac 10 golova minule sezone. Ipak, rođeni Nišlija odrađuje poslednje nedelje jednoipogodišnje pozajmice iz Al Itihada i strateg Čoi Jong-su ga je slabo koristio u proteklom periodu. Trener Zmajeva upravo je govorio o Pešiću nakon pobede protiv Gvangđua, kada je otkrio da bivši špic Crvene zvezde, Atalante i Tuluza nije povređen, već da prednost imaju Adrijano i Čo Jung-vuk.

Pohang puca visoko i favorit je, a jedina nada gostiju da mogu do pozitivnog ishoda je zaustavljanje Paločevića i Iljučenka.

JUŽNA KOREJA 1 - 3. KOLO

Petak

12.30: (2,10) Pohang (3,35) Seul (3,60)

Subota

09.30: (2,15) Gangvon (3,10) Seongnam (3,80)

09.30: (1,80) Suvon (3,45) Inčon (4,80)

12.00: (2,45) Sangđu (3,10) Gvangđu (3,10)

Nedelja

09.30: (1,75) Đonbuk (3,50) Daegu (5,10)

12.00: (1,50) Ulsan (4,30) Busan (6,50)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.