Čehe brine smeštaj u Vroclavu

Izvor: B92, 30.Maj.2012, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čehe brine smeštaj u Vroclavu

Fudbalska federacija Češke saopštila je da očekuje rezultate higijenske kontrole iz hotela Monopol u poljskom Vroclavu, gde bi trebalo da odsednu tokom EP.

U tom objektu otkriveno je prisustvo bakterije legionele, koja živi u vodi i uzročnik je ozbiljnih zdravstvenih tegoba, od kojih je najteža Legionarska bolest.

"Očekujemo potvrdu da je sve u redu. Tu potvrdu očekujemo u roku od dana ili dva", rekao je portparol češke federacije Jaroslav Kolar.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodao da federacija nema alternativni plan ukoliko se utvrdi da je bakterija prisutna u hotelu sa pet zvezdica u centru Vroclava.

"To predstavlja problem za nas jer ne postoji drugi hotel sa odgovarajućim uslovima u Vroclavu i blizini", rekao je menadžer ekipe i bivši reprezentativac Vladimir Šmicer.

Šmicer je naveo i da će u slučaju da kontrola pokaže prisustvo bakterije, češka federacija predložiti Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) da reprezentacija boravi u Pragu i avionom putuje na mečeve u Vroclav.

Vroclav se nalazi na jugozapadu Poljske svega 280 kilometar od Praga. Česi će se u tom gradu u okviru Grupe A sastati sa Rusijom 8. juna, Grčkom 12. i domaćinom 16. juna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.